Wilt u de lokale vindbaarheid van uw bedrijf te verbeteren? Dan is het aanmelden van uw bedrijf bij Google Mijn Bedrijf een goed begin! Heeft u dit al gedaan? Dan is het goed om hier opnieuw wat aandacht aan te besteden, want er zijn een aantal wijzigingen. Google Mijn Bedrijf heeft afscheid genomen van de bedrijfsomschrijvingen, in plaats daarvan kunnen er nu kenmerken worden toegevoegd.

Wat is Google Mijn Bedrijf

Bedrijven die zich aanmelden bij Google Mijn Bedrijf worden getoond in Google Search, Google Maps en Google Plus. U kunt relevante bedrijfsgegevens opgeven die het voor klanten makkelijker maakt om contact met u op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan openingstijden, contactgegevens, de locatie (automatische routebeschrijving), maar ook kunt u Google reviews en foto’s toevoegen. Met Google Mijn Bedrijf kunt u uw bedrijf dus letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten! Heel waardevol is ook dat u kunt zien op welke gegevens is geklikt en welke gegevens zijn aangevraagd via Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf is vooral interessant als uw bedrijf voornamelijk lokaal opereert. Google laat namelijk uw bedrijfsgegevens zien als mensen zoeken op uw bedrijfsnaam, wanneer mensen zich in de buurt van uw locatie bevinden tijdens de zoekopdracht en wordt uw bedrijf vermeld wanneer de inhoud van uw website relevant is voor de zoekvraag van de gebruiker.

Wijzigingen Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is niet nieuw, maar er zijn wel wat wijzigingen. Voorheen moesten bedrijven een bedrijfsomschrijving opgeven bij het aanmelden, maar deze omschrijvingen werden al lange tijd niet meer door Google vertoond. In plaats van omschrijvingen introduceert Google nu kenmerken. Google stelt een aantal korte en informatieve tags voor en consumenten kunnen deze tags als het ware bevestigen wanneer zij het kenmerkend vinden voor het bedrijf. Pas dan zullen de kenmerken zichtbaar worden.

Als bedrijf heeft u hiermee dus een stuk minder invloed op de informatie die over uw bedrijf gedeeld wordt. Wel geeft Google aan dat de kenmerken binnenkort bewerkbaar zullen zijn vanuit Mijn Bedrijf. De verwachting is dan ook dat de kenmerken een effect gaan hebben op de lokale vindbaarheid.

Lokale vindbaarheid

Consumenten doen steeds meer lokale zoekopdrachten en bovendien toont Google ook steeds vaker resultaten aan de hand van de locatie van de gebruiker. Daarom wordt het steeds belangrijker dat uw bedrijf lokaal vindbaar is. Besteedt dus tijd aan uw Google Mijn Bedrijf vermelding. Het is een goede eerste stap om lokaal beter gevonden te worden en tevens een extra (gratis) vermelding in de zoekresultaten! Wilt u meer weten over lokale vindbaarheid? Stuur ons dan een bericht via ons online contactformulier of neem telefonisch contact op via +31 (0)10 – 73 70 738.