Ondanks dat veel mensen Facebook lijken in te ruilen voor Instagram, blijft het, op Whatsapp na, het grootste social platform. Met dagelijks miljoenen gebruikers die inloggen, is het voor online marketeers een zeer effectief marketingmiddel. Als beginnend online marketeer kan het echter lastig zijn om op Facebook de juiste doelgroep te bereiken. Het instellen van een doelgroep op dit platform gaat namelijk verder dan alleen demografische gegevens en locatie.

“Met dagelijks miljoenen gebruikers, is Facebook Ads een zeer effectief marketingmiddel.”

Doelgroep inzichtelijk maken

Om uw doelgroep inzichtelijk te maken, zijn de volgende vragen van belang:

  • Wat is de leeftijdscategorie?
  • Bestaat de doelgroep uit mannen, vrouwen of beiden?
  • Welke locatie en hoeveel kilometer eromheen is belangrijk?
  • Welke hobby’s en opleidingen zijn van belang?
  • Waar werken de mensen die u wilt bereiken en zijn specifieke functies van belang?
  • Zijn er bepaalde bedrijfspagina’s die relevant zijn om te targetten?

Zijn de antwoorden op deze vragen helder, dan kunnen de advertenties eenvoudig specifiek worden afgestemd.

Targetcategorieën

Facebook maakt het mogelijk om te targetten op de categorieën locatie, demografie, interesses en gedrag. Zo kan de precieze locatie worden vastgesteld, met eventueel een straal van bijvoorbeeld 5 kilometer hieromheen. Tevens is het mogelijk om bepaalde gebieden uit te sluiten. Bij demografische gegevens spelen gegevens als leeftijd, geslacht en taal een rol. Daarnaast kan eventueel de seksuele voorkeur, het opleidingsniveau, de functietitel en levensgebeurtenissen worden ingesteld. In de categorie “Interesses” kan worden gericht op “Vind-ik-leuks” of bepaalde bedrijfspagina’s. Als laatste biedt Facebook de mogelijkheid om te targetten op basis van gedrag. Hierbij kan gedacht worden aan apparaatgebruik, aankoopgedrag of welke browser ze gebruiken.

Facebook Pixel

Wilt u ook remarketing campagnes opstellen? Dan is het belangrijk om de Facebook Pixel te installeren op uw website. Dit is een code die precies bijhoudt welke pagina’s worden bezocht door bezoekers. Met deze gegevens kunt u vervolgens eenvoudig een remarketing campagne opstellen en bezoekers opnieuw in contact laten komen met uw dienst of product.

Aangepaste doelgroepen

Met Facebook Ads kunt u zich ook richten op personen die de pagina al leuk vinden of juist deze personen uitsluiten. Daarnaast is het mogelijk om uw eigen klantenbestand of e-mailbestand te koppelen aan Facebook en dit als doelgroep in te stellen. Zo kunt u door middel van acties en aanbiedingen via Facebook deze groep weer opnieuw aanzetten tot het ondernemen van actie.

“Met de Facebook Pixel is het eenvoudig om remarketing campagnes op te stellen.”

Facebook Ads met behulp van online marketingbureau yndenz

Benieuwd naar de mogelijkheden die Facebook Ads voor uw organisatie te bieden heeft? Of maakt u hier al gebruik van, maar wilt u uw campagnes laten optimaliseren? Weet dan dat full service online marketingbureau yndenz u hierbij kan ondersteunen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking met een van onze online marketing specialisten. Contact opnemen kan via het online contactformulier op onze website of via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte van trends in online marketing

Vind u het interessant om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends binnen het online marketing vak? Neem dan eens een kijkje in de nieuwssectie op onze website. Hier vindt u meer dan 100 artikelen die inhoudelijk ingaan op onderwerpen zoals zoekmachine optimalisatie, webdesign, Google Ads en social media marketing. Geen nieuws meer missen? Volg yndenz dan op LinkedIn of Facebook. Hier wordt u altijd op de hoogte gehouden van de nieuwste berichten.

Stel uw vraag aan yndenz

Heeft u zelf een specifiek onderwerp waar u meer over zou willen weten? Dan kunt u gerust uw vraag doorsturen naar het e-mailadres nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen wij uw aangedragen onderwerp dan uitgebreid in een volgend nieuwsbericht!