Het volgende scenario is vast herkenbaar; in een webshop heeft u schoenen bekeken en na het verlaten van de webshop wordt u online op verschillende plaatsen geconfronteerd met advertenties van die desbetreffende webshop. Dit principe wordt remarketing (ook wel retargeting) genoemd. Remarketing is een effectieve vorm van online adverteren die steeds vaker wordt toegepast. Middels de inzet van remarketing creëert u namelijk de mogelijkheid om specifiek eerdere bezoekers (bovengemiddeld geïnteresseerden) opnieuw naar uw webshop of website te laten navigeren teneinde een conversie te bewerkstelligen. Hoe werkt remarketing nu eigenlijk en waarom is deze manier van online adverteren zo interessant? Wij vertellen het u in dit artikel!

Wat is remarketing?

Met remarketing advertenties zorgt u ervoor dat uw bedrijf onder de aandacht blijft bij mensen die uw website eerder hebben bezocht. Kortom, u blijft ‘top of mind’ bij potentiële klanten. Door het tonen van banners op andere websites komen dergelijke bezoekers steeds opnieuw met uw producten of dienstverlening in aanraking. De meest toegepaste vorm van remarketing verloopt via Google AdWords. Ontwikkelt u een remarketing advertentiecampagne in Google AdWords, dan worden uw advertenties vertoond binnen het zogeheten Google Display Netwerk. Het Google Display Netwerk bestaat uit veelbezochte websites zoals (maar zeker niet beperkt tot) Marktplaats.nl, Nu.nl, Gmail, YouTube en diverse populaire fora.

“Door het tonen van uw banners op andere websites komen potentiële klanten steeds opnieuw met uw producten of dienstverlening in aanraking.”

Naast het inzetten van remarketing via Google AdWords is het bovendien mogelijk om remarketing toe te passen op social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Welke vorm van remarketing voor u het beste werkt is sterk afhankelijk van uw doelgroep. Daarbij kan het als vanzelfsprekend eveneens verstandig zijn om de verschillende vormen van remarketing tegelijkertijd in te zetten.

Hoe werkt remarketing?

Om uw remarketing advertenties aan de juiste mensen te kunnen tonen, moet er op elke pagina van uw website een remarketing pixel (klein stukje code) worden geïmplementeerd. Met behulp van een cookie worden bezoekers van deze pagina’s (die zijn voorzien van een remarketing pixel) opgeslagen in een vooraf gedefinieerde remarketinglijst. Goed te vermelden is dat u, bij het gebruik van remarketing, in staat bent om verscheidene remarketinglijsten (doelgroepen) aan te maken waarin bezoekers worden ingedeeld op basis van hun gedrag. Zo is het ter illustratie mogelijk om een bezoeker die een specifiek product in uw webshop heeft bekeken, op een later moment te benaderen met een advertentie die inspeelt op juist dat specifieke product. Of u kunt achteraf een advertentie met een kortingscode tonen aan een bezoeker die producten heeft toegevoegd aan zijn of haar winkelwagen, maar uiteindelijk niet heeft afgerekend. Dit, met als doel om deze mensen het laatste spreekwoordelijke ‘zetje’ te geven om tot aankoop over te gaan.

Voor wie is remarketing interessant?

Voor eigenaren en beheerders van webshops is remarketing natuurlijk erg interessant om direct meer verkopen te kunnen realiseren. Maar ook voor websites waar niet direct een product of dienst kan worden aangeschaft kan remarketing een uitstekend en bijzonder rendabel mechanisme zijn om potentiële klanten alsnog te laten converteren. Denk bijvoorbeeld aan het vrijblijvend opvragen van informatie, het aanvragen van een offerte, het inplannen een reservering of de aanmelding voor een evenement. Zelfs als u beschikt over slechts een beperkt budget, dan is de inzet van online adverteren via remarketing het overwegen waard. U betaalt bij remarketing (Google AdWords) immers enkel wanneer men ook daadwerkelijk op uw advertentie heeft geklikt. Alle vertoningen van uw advertentie die niet tot een klik hebben geleid, vormen daarmee een kosteloze reclame-uiting. En aangezien uw advertentie wordt vertoond aan mensen die reeds eerder uw website hebben bezocht, betreft het ook nog eens kosteloze reclame binnen een zeer relevante doelgroep.

“Remarketing is niet alleen interessant voor webshops. Ook voor websites kan remarketing op een (kosten)efficiënte wijze zorgen voor extra conversies!”

Remarketing met behulp van online marketingbureau yndenz

Bent u nog niet of niet voldoende thuis in de wereld van online adverteren via remarketing, maar bent u wel van mening dat remarketing interessant kan zijn voor uw website of webshop? Laat u in dat geval goed informeren of assisteren door een online marketingbureau. Voor het op een gedegen wijze (laten) ontwikkelen en implementeren van een remarketing campagne bestaan namelijk diverse voorname aandachtspunten. Voorkom valkuilen die leiden tot een inefficiënte en geldverslindende campagne én voorkom een campagne die irritaties opwekt bij uw doelgroep. Vergeet overigens ook niet om een weloverwogen ‘frequency cap’ in te regelen; hiermee stelt u een maximaal aantal vertoningen per gebruiker of per periode vast. Draag er tot slot zorg voor dat bepaalde websites uw advertenties niet zullen tonen en dat bepaalde typen bezoekers niet (opnieuw) met uw advertentie worden geconfronteerd.

“Voorkom beginnersfouten bij het aanwenden van remarketing door u uitgebreid te laten informeren of assisteren op het gebied van online adverteren!”

Wilt u gebruikmaken van de expertise van onze online marketingspecialisten om zodoende met uw remarketing campagne een zo optimaal mogelijk rendement te behalen? Dat kan! Bij online marketingbureau yndenz is alle benodigde kennis en ervaring in huis met betrekking tot de verschillende vormen van remarketing. Wij vinden het leuk om onze expertise met u te delen. Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier op onze website of door te bellen met telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Geïnteresseerd in meer online marketing trends?

yndenz volgt de trends binnen online marketing op de voet. Via onze social media kanalen Facebook en LinkedIn houden wij onze volgers hiervan op de hoogte. Bent u geïnteresseerd in meer online marketing trends? Of heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Vul dan hier ons online contactformulier in. Wellicht behandelen wij uw vragen in ons volgende artikel.