Wanneer u als bedrijf actief bent in de business-to-business markt, is LinkedIn een interessant marketingkanaal, zeker als het gaat om online adverteren. Het is een uniek platform waar zich talloze professionals begeven. Nederland telt meer dan 3,8 miljoen gebruikers waarvan zo’n 400.000 dagelijks actieve bezoekers. Op LinkedIn adverteren kan heel gericht, een uitgelezen kans dus om in contact te komen met de doelgroep en waardevolle leads te genereren.

Waarom adverteren op LinkedIn?

Eigenlijk maakt het bovenstaande al duidelijk waarom adverteren op LinkedIn zo interessant is voor de B2B markt. Campagnes via dit platform kunnen heel gericht worden ingezet door de uitgebreide criteria die aan de doelgroep gesteld kunnen worden. Hierdoor kunt u dus zorgen dat uw LinkedIn ads alleen worden getoond aan personen of bedrijven waarvoor de boodschap relevant is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te filteren op functie, geslacht, bedrijfsomvang en op geografische locatie. Het is zelfs mogelijk om op bedrijfsnaam te targeten, zodat uw LinkedIn advertentie alleen getoond wordt aan één specifiek bedrijf.

Hoe werkt adverteren op LinkedIn?

Er zijn twee manieren om te adverteren op het zakelijke platform, namelijk via tekstadvertenties en via gesponsorde updates. Bij de tekstadvertenties is het ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen. Deze advertenties verschijnen aan de rechterkant van de website. Een andere vorm van een tekstadvertentie is om te adverteren met uitsluitend één regel tekst, deze advertenties zijn te zien bovenaan de pagina. De hoeveelheid tekens in een tekstadvertentie is beperkt: de titel mag maximaal 25 tekens bevatten, de inhoud maximaal 75 tekens. Het is erg belangrijk om de landingspagina, waar de advertentie naar verwijst, te optimaliseren. Zorg dat deze pagina er netjes en overzichtelijk uitziet en zorg voor duidelijk aanwezige call-to-actions.

Adverteren door middel van gesponsorde updates is te vergelijken met het boosten van berichten via Facebook. Het is een geschikte manier om content te verspreiden en hiermee merkbekendheid te creëren en nieuwe volgers te trekken. De updates verschijnen tussen andere updates in de ‘tijdlijn’ van de gebruikers. Bij het verspreiden van content is het heel waardevol om branche specifieke kennis te delen, dit maakt het nuttig voor de lezer. In deze LinkedIn ads wordt een volg-knop geplaatst, waardoor geïnteresseerden uw bedrijfspagina direct kunnen volgen. Bij het bericht wordt tevens vermeld dat het om een gesponsord bericht gaat.

Wat kost adverteren op LinkedIn?

Echter, er is wel een kanttekening die geplaatst moet worden bij het adverteren via LinkedIn. De kosten van LinkedIn ads ligt namelijk hoger dan het adverteren op andere social media kanalen. Voor de tekstadvertenties is het minimale dagbudget €10,-, het minimale bod dat uitgebracht kan worden voor de CPC (kosten per klik) is €2,-. De kosten voor de gesponsorde updates zijn afhankelijk van de gekozen doelgroep. Maar anderzijds: de conversie is hoger, simpelweg omdat er gerichter kan worden geadverteerd door de uitgebreide criteria die ingesteld kunnen worden. Het is mogelijk om een campagne tussentijds te pauzeren én aan te passen, daarom is het belangrijk om het effect van de advertenties tussentijds te meten en te testen wat het beste werkt.

Meer over adverteren op LinkedIn

Door de vele targeting mogelijkheden vraagt adverteren op LinkedIn om een gerichte aanpak. Gebruikt u LinkedIn reeds als advertentiekanaal of bent hierin geïnteresseerd? Als online marketing specialist kunnen wij u ondersteunen bij het optimaliseren van bestaande advertenties of bij het opzetten van een nieuwe LinkedIn advertentiecampagne. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738, u kunt ons ook een bericht sturen via ons online contactformulier.