De markt van ‘Wearables’ gaat het helemaal worden volgens de analisten van Juniper (een specialist in het ontwikkelen van innovaties op het gebied van netwerktechnologie). Men verwacht dat de markt van smart watches en smart glasses volgend jaar anderhalf miljard dollar waard is. Hiermee wordt een nieuwe markt aangeboord die op zijn beurt weer kansen biedt voor online marketingbureaus.

Wearables zijn technologische producten die op het lichaam worden gedragen, zoals horloges of brillen. Deze producten hebben een ingebouwde computer waar bijvoorbeeld e-mails, inkomende gesprekken en sms-jes op kunnen worden weergegeven. De toegepaste technologie is vergelijkbaar met de technologie die momenteel in smartphones is terug te vinden. In de nabije toekomst wordt het dus mogelijk om met een horloge of bril dezelfde activiteiten (en méér) te ondernemen als met een smartphone. De analisten van Juniper verwachten dat er vijftien miljoen wearables worden verkocht in 2013. Dit aantal zou in 2017 zelfs oplopen tot zeventig miljoen.

Momenteel zou er al een Pebble smartwatch worden geïntroduceerd die teksten weergeeft welke eerst op de smartphone van de horloge-eigenaar binnen zijn gekomen. Bluetooth wordt toegepast als medium om de koppeling tussen de smartphone (IOS of Android) en de horloge te bewerkstelligen. Ondanks dat de ontwikkelingen vooralsnog in de kinderschoenen staan, lijken de mogelijkheden haast onbeperkt. Door vele honderden, zo niet duizenden, programmeurs worden dagelijks in een ongekend tempo nieuwe functionaliteiten en toepassingen geïntroduceerd.

Naast dat de laatste technologische snufjes zorgen voor een stevige uitbreiding van de dagelijkse toepasbaarheid van ‘mobile intelligence’ gaat ook het hart van menig online markerteer sneller kloppen. Time- en location-based kunnen gebruikers van een wearable worden geconfronteerd met de beste aanbiedingen in de supermarkt, nieuwe items in een kledingcollectie of beschikbare plaatsen in een restaurant, bioscoop of hotel. De wearables bieden gebruikers eveneens de mogelijkheid om de prijzen van verschillende aanbieders direct te vergelijken, beschikbare maten en voorraden in een winkel te raadplegen, een preview van een film te bekijken alvorens kaartjes te bestellen en een hotelkamer alvast van binnen te bekijken.

Online marketing kan met wearables steeds gerichter worden ingezet. Het ‘schieten met hagel’ gaat meer en meer tot het verleden behoren. Potentiële klanten worden enkel nog benaderd met zaken die voor hen ook echt interessant zijn. Wilt u meer weten wat wearables en mobile intelligence voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met online marketingbureau yndenz.