Webdesign trends zijn continu in beweging. Waar we in 2019 verschillende trends voorbij hebben zien komen, verwachten we ook in 2020 weer nieuwe trends op het gebied van webdesign te zien. Ook trends uit het afgelopen jaar zullen we komend jaar natuurlijk weer terug gaan zien, maar dan net in een nieuw jasje gestoken. We zetten de webdesign trends voor het nieuwe jaar graag voor u op een rijtje.

Trend 1: Dark mode

Een belangrijke trend in 2020 wordt de ‘dark mode’. Chrome biedt al met diverse besturingssystemen de mogelijkheid om het gehele systeem op de dark mode te zetten, waardoor het grootste gedeelte van de vensters donker is. Een website kan hier nu in het design op inspelen. Een donkere achtergrond zorgt niet alleen voor meer contrast, maar tevens voor het meer opvallen van designelementen, minder vermoeide ogen en het besparen van energie.

“Een donkere achtergrond zorgt voor opvallende designelementen én werkt rustgevend.”

Trend 2: Micro-animaties

Het gebruik van micro-animaties zorgt ervoor dat een website aantrekkelijker wordt om naar te kijken. Er ontstaat een speels karakter en de user experience wordt vergroot. Een micro-animatie kan in de vorm van een mouse-over, illustratie of transitie zijn. Laat bijvoorbeeld een knop veranderen wanneer de muis er overheen beweegt of verwerk een korte animatie in het menu of in de foto slideshow.

Trend 3: Mobile first

Deze trend was in 2019 al belangrijk, maar zal in 2020 misschien wel nog belangrijker worden. We leven tegenwoordig in een mobiele maatschappij, waardoor een mobile-first webdesign van groot belang is. Voor een optimale weergave kan het beste gebruik worden gemaakt van een aangepast design. WordPress beschikt al over diverse plugins en thema’s met technieken die het ontwerp aanpassen op bepaalde devices.

Trend 4: Asymmetrische designs

De afgelopen jaren hebben perfecte, symmetrische designs al steeds meer plaats gemaakt voor asymmetrische lay-outs. In 2020 zal deze trend zich nog verder ontwikkelen. Het creatief omgaan met de ruimte op een scherm wordt steeds belangrijker. Hierdoor wordt een website uniek en krijgt het een verrassend en speels karakter. Wees dus niet bang om te spelen met de plek van blokken, knoppen en andere elementen!

“Geef een website een uniek karakter door te spelen met knoppen en andere elementen.”

Trend 5: Eigen illustraties

Komend jaar zullen onvolmaakte (hand)getekende designelementen, zoals bijvoorbeeld lijntekeningen en abstracte illustraties, steeds populairder worden. Door eigen illustraties te implementeren, wordt een website pas echt uniek. Bovendien voegen onvolmaakte tekeningen emotie en menselijkheid toe. Iets waar gebruikers steeds meer naar op zoek zijn.

Trend 6: 3D-designs

In 2020 zullen grafische 3D-designs steeds eenvoudiger en toegankelijker worden. 3D illustraties geven meer diepte aan de doorgaans platte designs van websites. Gradients zien we steeds meer terug, net als schaduwen die worden gebruikt om knoppen meer naar voren te laten komen. Bovendien zorgen 3D-illustraties en objecten voor een meer realistischer beeld en wordt de beleving van de bezoeker een stuk levendiger.

Webdesign met behulp van yndenz

Als designer kunt u in 2020 dus helemaal los gaan met het gebruik van onder andere (micro)animaties, asymmetrische lay-outs, illustraties en 3D-designs! Wilt u uw webdesign onder handen nemen, maar kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan bent u bij yndenz aan het juiste adres! Wij hebben de expertise in huis om uw website te voorzien van een mooi, passend en persoonlijk design. Neem gerust contact met ons op om samen te kijken wat er mogelijk is. Dit kan telefonisch via +31 (0)10 – 73 70 738 of via het contactformulier op onze website.

Meer nieuws, tips en trends

Bent u geïnteresseerd in online marketing en wilt u graag op de hoogte blijven van meer nieuws, trends en tips op dit gebied? Dan kunt u ons volgen op Facebook of LinkedIn! Hier plaatsen we regelmatig berichten met de laatste nieuwtjes, nieuwste trends en handigste tips. Heeft u zelf nog een onderwerp omtrent online marketing waar u graag meer over zou willen weten? Laat dit ons dan weten via nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen wij uw vraag of onderwerp dan wel in een volgend artikel!