Affiliate marketing is een bekende manier om meer bezoekers te trekken en daarmee meer omzet te genereren. Het opzetten van een affiliate marketing campagne is niet moeilijk. Het is echter wel belangrijk om de juiste methode te kiezen, de resultaten hiervan te monitoren en vervolgens hiermee de strategie te optimaliseren. Online marketingbureau yndenz geeft een aantal tips voor een effectieve affiliate marketing campagne.

Mogelijkheden affiliate marketing

Er zijn verschillende soorten affiliate websites, die allen op een andere manier werken en daarom voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Het grote verschil hierin ligt aan of uw potentiële klant al precies weet wat hij/zij wil. Wanneer dit het geval is dient er namelijk een pull-strategie te worden gebruikt. Hierin kunt u specifieke voordelen benadrukken zoals een lage prijs, of goede service. Als de mogelijke koper dit nog niet weet, ligt het speerpunt bij het informeren over het product en zodoende vraag te creëren. Dit is de push-strategie.

Pull strategie

Als de vraag naar het product reeds aanwezig is, zijn vergelijkingssites een goede optie. Men betaalt om opgenomen worden op een dergelijke site, waarop gemakkelijk aanbod, prijzen en verzendkosten te vergelijken zijn. Als een bezoeker eenmaal het product bekeken heeft, kan een regelmatige herinnering helpen bij de conversie. Een bekende manier om dit te bewerkstelligen, is het adverteren door middel van een remarketingbanner op een externe website.

Push strategie

Wanneer mensen nog niet weten van een bepaald product, is het voor de verkoop essentieel om informatie over het product te verstrekken. Op blogs kan voor dat doeleinde geadverteerd worden (bijvoorbeeld door middel van een artikel). Op informatieve websites kan overigens veel gerichter geadverteerd worden door middel van links en banners. Dit, omdat men dan namelijk al weet dat de bezoeker geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp.

Hulp bij uw affiliate strategie

Wilt u een professionele affiliate marketing strategie die zorgvuldig gemonitord en bijgeschaafd wordt? Online marketingbureau yndenz kan hierin veel voor u betekenen. Benieuwd welke voordelen affiliate marketing heeft voor uw online strategie? Neem dan direct contact met ons op!