Google heeft een verandering aangekondigd in hun Core Web Vitals, de statistieken waarmee u kunt meten hoe de gebruikerservaring van uw website in elkaar zit. First Input Delay (FID) gaat verdwijnen en zal vervangen worden door Interaction to Next Paint (INP). In dit bericht leggen we uit wat deze verandering inhoudt.

Waarom verdwijnt FID?

Om goed te kunnen begrijpen wat deze verandering inhoudt, is het belangrijk om te begrijpen waarom Google deze doorvoert. Dit komt voornamelijk voort uit de wens om een betrouwbaardere statistiek voor de responsiveness van de website door te voeren. Bij First Input Delay wordt alleen de vertraging tussen de eerste input van een gebruiker en de start van de uitvoering van het event gemeten. Hierdoor werd eigenlijk alleen de eerste indruk van de website vastgelegd. Dit is uiteraard belangrijk, maar niet het hele verhaal.

Wat houdt INP in?

Bij INP worden alle interacties tijdens het bezoek van een website gemeten. Bovendien wordt bij INP de gehele duur van de interactie gemeten, in plaats van alleen de ‘input delay’. Met interacties wordt klikken op de muis, aanraken van een touchscreen of het toetsen op een toetsenbord bedoeld. Scrollen hoort hier dus niet bij. Voor de uiteindelijke INP-waarde wordt de langst durende interactie gemeten, waarbij er ook rekening wordt gehouden met eventuele uitschieters.

“Bij INP worden alle interacties tijdens het bezoek van een website gemeten.”

Vanaf wanneer voert Google de verandering naar INP door?

Google heeft aangekondigd vanaf maart 2024 FID definitief te vervangen voor INP. Dat betekent niet dat u vanaf maart 2024 pas rekening hoeft te houden met INP. Sterker nog, u doet er goed aan hier nu alvast mee aan de slag te gaan. Een goede FID-score betekent namelijk niet automatisch een goede INP-score. Door nu alvast te optimaliseren voor INP komt u in maart 2024 niet voor verrassingen te staan. Bovendien verbetert u hiermee ook het gebruikersgemak voor uw bezoekers.

Uw INP-score verbeteren met yndenz

Wilt u graag aan de slag gaan met het verbeteren van uw INP, maar weet u niet hoe? U kunt hier Google’s handleiding voor gebruiken. Komt u er nog steeds niet uit of heeft u hier geen tijd voor? Bij yndenz kunnen we u hier ook bij ondersteunen. Wij kunnen u ondersteunen bij verschillende onderdelen van uw online marketing, zoals uw SEO of SEA. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738 of door te mailen naar info@yndenz.com.