De ontwikkelingen op het gebied van AI volgen elkaar in rap tempo op. Eerder heeft u bij ons al kunnen lezen hoe u teksten en afbeeldingen kunt genereren met behulp van AI. In dit nieuwsbericht nemen we u mee in de nieuwste ontwikkeling, namelijk het genereren van 3D afbeeldingen en werelden, en hoe u hier gebruik van kunt maken. Daarnaast blikken we alvast vooruit op de volgende ontwikkeling die eraan zit te komen.

3D afbeeldingen genereren met Luma

Het programma dat wij in dit nieuwsbericht hebben gebruikt voor het genereren van 3D afbeeldingen heet Luma. Het genereren van een 3D afbeelding werkt hier ongeveer zoals u wellicht gewend bent van het genereren van teksten met ChatGPT of afbeeldingen met Midjourney of DALL-E. U voert een tekstuele input in en krijgt hier vervolgens vier 3D afbeeldingen voor terug. Nadat u de meest geschikte optie heeft gekozen, kunt u deze nog verder verfijnen door variaties te maken en deze om te zetten naar een hogere resolutie. Als voorbeeld kunt u deze 3D afbeelding van een Mercedes bekijken.

“Het genereren van een 3D afbeelding met Luma lijkt op het werken in ChatGPT en DALL-E.”

3D werelden creëren met Luma

Naast het genereren van 3D afbeeldingen is het ook mogelijk hele 3D werelden te creëren met behulp van Luma. Hiervoor dien je een video van de gewenste ruimte te uploaden. Op basis van deze video kan Luma vervolgens een interactief 3D model genereren waardoor u kunt navigeren. Als voorbeeld kunt u deze 3D modellen van een hotellobby en een attractiepark bekijken.

Video’s maken met behulp van AI

De volgende ontwikkeling in AI dient zich ook alweer aan. OpenAI, bekend van ChatGPT en DALL-E, heeft namelijk Sora aangekondigd. Met Sora wordt het mogelijk om video’s te creëren van maximaal een minuut op basis van een tekst prompt. Deze video’s zouden daarbij van hoge en consistente kwaliteit moeten zijn en de prompt van de gebruiker nauwlettend volgen. Voorlopig is Sora alleen nog maar beschikbaar voor een select groepje gebruikers, maar de verwachting is dat dit later ook voor het brede publiek geopend wordt. Hier komen we dus vast nog op terug. Voorlopig kunt u op de website van OpenAI alvast enkele voorbeelden met bijbehorende prompts bekijken.

AI inzetten voor uw online marketing

Hoewel wij van mening zijn dat bovenstaande voorbeelden absoluut nog niet een op een toepasbaar zijn in de praktijk, kan het gebruik van AI wel als input dienen. Zo kan je bijvoorbeeld met behulp van Sora een mock-up produceren van een video die je wil maken voor op je website of kan je Luma inzetten ter inspiratie voor visuals op je sociale media. Net als bij ChatGPT en DALL-E willen wij blijven benadrukken dat u niet blind op de AI-programma’s moet vertrouwen. Zorg altijd minstens voor menselijk toezicht en plaats geen output van AI zonder dat dit door meerdere personen is gecontroleerd.

“AI maakt het genereren van mock-ups voor 3D afbeeldingen en video’s toegankelijker.”

Wilt u graag meer weten hoe u AI zou kunnen gebruiken op uw website of social media? Bij yndenz profileren we ons graag als full service online marketingbureau die een partnerschap op de lange termijn met u aangaat. We zouden u dus graag adviseren hoe AI past in uw complete onlinestrategie. Neem vrijblijvend contact met ons op.