Contentmarketing wordt nog niet altijd door iedereen op waarde geschat. Dit komt omdat het niet zo zeer gericht is op het pushen van producten en services om conversies te genereren. Toch is contentmarketing een belangrijk onderdeel voor de online marketing strategie van vrijwel iedere organisatie. In deze blog leggen we u uit waarom.

1. Geef autoriteit aan uw eigen website in plaats van afhankelijk te zijn van social media

In de basis draait contentmarketing om het opbouwen van autoriteit op het gebied van uw producten en/of diensten en het versterken van de band met uw klanten. Dit doet u door middel van de content die u op uw website plaatst. Deze content bouwt daarmee waarde op voor uw website en heeft u bovendien zelf in beheer. Dit, in tegenstelling tot content die op bijvoorbeeld social media wordt gepost. Wanneer u enkel content op social media plaatst, bent u altijd afhankelijk van de grillen van het desbetreffende social media kanaal.

2. Bouw een vertrouwensband op met uw doelgroep

Zoals eerder genoemd gaat contentmarketing om het helpen van de consument in plaats van het verkopen van producten en diensten. Uit onderzoek is gebleken dat 65% van de consumenten een merk meteen positiever en betrouwbaarder vindt nadat ze educatieve content van het merk hebben gelezen. Door uw doelgroep consistent te helpen met relevante content bouwt u het vertrouwen in uw expertise op.

“65% van de consumenten vinden een merk positiever en betrouwbaarder nadat ze educatieve content hebben gelezen.”

3. Contentmarketing leidt tot betere leads

Door gebruik te maken van gerichte SEO bij uw contentmarketing kunt u meer en betere leads creëren. Het zoekwoord dat gebruikt wordt door de mogelijke lead is afhankelijk van in welke fase van de funnel (awareness, consideration of decision) de mogelijke lead zich bevindt. Door gerichte content op basis van deze zoekwoorden te gebruiken, kunt u de lead op de voor hen gepaste wijze door het koopproces heen helpen.

4. Verbeter uw zichtbaarheid in zoekmachines met content

Niet alleen consumenten worden blij van websites met behulpzame content, zoekmachines vinden dit ook fijn. Dit is dan ook een belangrijke factor om beter gerangschikt te worden in de zoekmachineresultaten. Dat is niet alleen goed voor uw zichtbaarheid, maar zorgt uiteraard ook voor meer verkeer op uw website.

5. Contentmarketing kost minder en levert meer op

Bij traditionele marketing wordt nog vaak vertrouwd op reclame. Het nadeel hiervan is dat er altijd met contante middelen geïnvesteerd moet worden om dit te laten werken. Zodra de investering stopt, stopt ook de reclame. Bij contentmarketing wordt alleen bij de creatie een investering gedaan. Vervolgens kan deze, zolang de content actueel blijft, zijn werk blijven doen zonder dat er een nieuwe investering hoeft te worden gedaan. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat contentmarketing maar liefst 67% meer leads oplevert.

“Contentmarketing kan maar liefst 67% meer leads opleveren.”

6. Consumenten zien liever content dan reclames

Niet alleen is contentmarketing voordeliger voor u, het is ook wat consumenten liever zien. 70% van de consumenten heeft aangegeven liever een artikel over een merk te lezen dan een reclame te zien. Consumenten doen tegenwoordig bovendien meer onderzoek voor ze een aankoop doen. Door zelf de consumenten te helpen in hun onderzoek met behulpzame content, kunt u ze door de salesfunnel helpen richting uw producten en services, zonder dat u deze actief hoeft aan te prijzen.

Contentmarketing uitbesteden aan yndenz

Wilt u aan de slag gaan met contentmarketing, maar heeft u hier niet de tijd en/of kennis voor in huis? Bij yndenz kunnen we dit geheel of gedeeltelijk voor u uit handen nemen. Wij kunnen de zoekmachine optimalisatie voor u uit handen nemen, met hierbij onder andere diensten als het creeren van waardevolle content. Ook voor andere onderdelen van online marketing zoals online analyse en conversie optimalisatie hebben wij ervaren en kundige online marketeers. Als u vragen heeft, schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen.