Sinds afgelopen maand is adverteren op Instagram ook mogelijk in Nederland! Voorheen was dit alleen nog maar mogelijk in een beperkt aantal landen, maar is nu in totaal in 200 landen mogelijk. Net als op Facebook kunnen adverteerders op Instagram ook gericht adverteren op basis van de interesses en voorkeuren van de gebruikers. En die gebruikers zijn er heel wat, alleen al in Nederland zijn er 1,8 miljoen, waarvan 722.000 dagelijks actief.

Advertentiemogelijkheden op Instagram

Adverteren op Instagram leent zich erg goed voor campagnes gericht op branding, het genereren van meer volgers, het creëren van meer klantloyaliteit, het promoten van producten of diensten en het vergroten van de naamsbekendheid. Op Instagram adverteren is interessant voor bedrijven die een gerichte doelgroep aan willen spreken. Gezien Instagram een dochter is van Facebook, zijn de targeting opties voor het adverteren op Instagram namelijk net zo uitgebreid als op Facebook. Een campagne kan dus worden afgestemd op gebruikers van een bepaalde leeftijd, in een specifiek gebied en met bepaalde interesses en voorkeuren. Er zijn ook diverse call-to-action buttons te plaatsen bij de advertentie. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld direct een product kopen vanuit Instagram. Daarnaast zijn er buttons voor meer informatie, direct installeren of direct aanmelden. Het plaatsen, beheren en meten van een Instagram advertentie gaat via het Facebook advertentieaccount.

Er zijn diverse advertentiemogelijkheden op Instagram. Naast foto-advertenties zijn ook video-advertenties van maximaal 30 seconden een optie. Ook carrousel-advertenties kunnen ingezet worden, hierbij kunnen gebruikers door meerdere afbeeldingen swipen. Het standaard formaat voor de advertenties is vierkant maar met de nieuwe update kunnen ook liggende (landscape) advertenties worden ingezet.

Succesvol adverteren op Instagram

In de andere landen waar adverteren op Instagram al eerder mogelijk was, waren verschillende campagnes erg succesvol. Gilt Groupe zette Instagram in om nieuwe klanten te trekken, hun campagne leverde 85% meer app-downloads op. En de verkoper van designmeubels, Made.com, behaalde een 10% hogere omzetwaarde door hun advertenties op het populaire social media kanaal. Wanneer een campagne dus goed is afgestemd op de juiste doelgroep, kan het heel effectief zijn!

Ook adverteren op Instagram?

Bent u geïnteresseerd in adverteren op Instagram of een andere vorm van social media marketing? U bent van harte welkom op ons kantoor om onder het genot van een kop koffie te bespreken welke mogelijkheden er voor uw bedrijf geschikt zijn. U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738 of via het online contactformulier.