Door COVID is het consumentengedrag in 2020 enorm veranderd en wordt het onlineplatform nog belangrijker. Het gevolg hiervan is dat er een enorme stijging te zien is op het gebied van online advertenties, aangezien de potentiële klanten momenteel online te vinden zijn. Ook na de pandemie is de verwachting dat online het nieuwe normaal gaat worden. Wij bespreken een aantal belangrijke veranderingen in dit nieuwsartikel.

Een proactieve analyse is essentieel

De COVID-19 situatie bracht vorig jaar grote veranderingen met zich mee. Door de verschuiving naar digitaal, moesten veel bedrijven ineens investeren in SEO en PPC, of zelfs volledig overstappen op e-commerce, om het bedrijf overeind te houden. Hierdoor is er veel uit paniek gehandeld om zo snel mogelijk online mee te kunnen draaien. Nu we een jaar verder zijn en iets meer gewend zijn aan de huidige situatie, kunnen we ons meer gaan focussen op een pro-actieve analyse en strategie. Zo is het belangrijk om tijd te investeren in een concurrentieanalyse. Onder andere middels deze analyse wilt u tot een strategie komen die uiteindelijk winstgevend is voor het bedrijf.

Grote veranderingen op het gebied van privacy

In 2021 wordt privacy steeds meer de norm. Zo is het doel van Google FLoC om cookies van derden te elimineren. Dit doen ze door gebruikers niet meer op individueel niveau te volgen, maar door ze in doelgroepen met dezelfde interesses te plaatsen. Dit doet Google door te kijken naar de browsergeschiedenis van gebruikers. Volgens Google zal FLoC voor 95% even nauwkeurig zijn als cookies. Maar wat betekent dit voor u als marketeer? Als online marketeer kunt u de privacy van de gebruikers het beste zoveel mogelijk omarmen, toestemming vragen en alleen de noodzakelijke gegevens verzamelen. Geef duidelijk aan wat u met deze gegevens doet en verwijder ze als u klaar bent.

“De COVID-19 situatie bracht veel veranderingen met zich mee. De verwachtingen zijn dat online het nieuwe normaal gaat worden.”

Duidelijke communicatie is een must

Met alle veranderingen op het gebied van marketing is het van groot belang dat u goed communiceert met uw klanten en partners. Zo kunt u ervoor kiezen om deze veranderingen te rapporteren, zodat klanten en partners exact weten wat er speelt. Hierin kunt u de KPI’s, het nieuws en updates vermelden, zodat alle belanghebbenden op de hoogte zijn van wat er momenteel speelt. Het is erg vervelend als zij middels een andere partij of medium over bepaalde veranderingen horen en zich hier onnodig zorgen overmaken. Door een rapportage geeft u een duidelijke inzage in de ontwikkelingen en weten uw klanten en partners precies wat hen te wachten staat.

Automatisering omarmen als online marketeer

Veel marketeers waren in het verleden huiverig als het over automatisering gaat en dat is niet geheel onlogisch. Zo is gebleken dat een aantal geautomatiseerde tools tijd en geld hebben gekost, maar het is nu toch tijd om de automatisering te omarmen. Aangezien de advertentietools evolueren in de richting van machine learning en automatisering kan er juist tijd en geld bespaard gaan worden.

Meer conversies samen met yndenz

Vindt u het lastig om zich aan te passen aan deze nieuwe wereld waarbij online het nieuwe normaal is? Dan staat yndenz graag voor u klaar. Onze online marketeers helpen u graag met onder andere search engine advertising (SEA), e-mailmarketing en social media marketing (SMM) om nieuwe potentiele klanten te bereiken. Ook kunnen wij u helpen met een conversie optimalisatie om het beste uit uw bedrijf te halen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de opties te bespreken. Wij staan u graag te woord.