Google Ads heeft een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd in de doelgroeptargeting- en rapportagefuncties. Zo kunnen adverteerders de doelgroep in campagnes hergebruiken, herdefinieert Google een aantal termen en wordt de doelgroeprapportage gereorganiseerd. Hieronder leest u meer over deze wijzigingen.

Doelgroepen hergebruiken

Sinds de nieuwe update kunnen adverteerders doelgroepen in campagnes hergebruiken. Wanneer u een doelgroep opbouwt die u in een campagne kunt gebruiken, slaat Google Ads deze op, zodat u deze in een toekomstige campagne opnieuw kunt gebruiken.

Deze functie is nu beschikbaar voor gebruik als doelgroepsignaal op Performance Max en binnenkort ook voor Discovery-, Video Action- en App-campagnes. De mogelijkheid om doelgroepen te hergebruiken zal de komende maanden worden uitgebreid naar meer campagnetypes, volgens een tweet van Ginny Marvin, Google’s contactpersoon voor advertentieproducten.

Nieuwe doelgroeprapportage

Google consolideert doelgroeprapportage op een nieuw tabblad ‘Doelgroepen’. In het navigatiemenu aan de linkerkant vindt u rapportages over demografische gegevens, doelgroepsegmenten en uitsluitingen. Dit is een vereenvoudigde weergave van dezelfde rapportagefuncties.

Voordelen van de wijzigingen

In plaats van het handmatig opnieuw opbouwen van doelgroepen in elke campagne, kunnen adverteerders met nieuwe herbruikbare doelgroepen tijd besparen terwijl de targeting consistent blijft voor alle campagnes. Zodra een doelgroep is gemaakt, kan deze op elke campagne worden toegepast in plaats van dat u handmatig typen in elke campagne moet afvinken. Wijzigingen in de doelgroepsegmenten worden vervolgens gedistribueerd naar alle campagnes die zich op het doelgroepsegment richten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste Google Ads updates? Houd dan onze nieuwsberichten op onze website en op LinkedIn in de gaten! Wenst u meer informatie te ontvangen over onze online marketing diensten? Vul dan ons contactformulier in of bel naar +31 (0)10 -73 70 738. Wij beantwoorden graag al uw vragen!