Adverteren via Facebook is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Facebook Ads lijkt een goed alternatief voor Google AdWords, maar toch verschillen de advertentiekanalen behoorlijk van elkaar. In dit artikel bieden wij u inzicht in de grootste verschillen tussen Facebook Ads en Google AdWords advertenties!

Push en pull strategie

Het grootste voordeel van Google AdWords, en hiermee ook direct het grootste verschil ten opzichte van Facebook Ads, is dat advertenties worden getoond naar aanleiding van een bepaalde vraag of behoefte. Kortom, u bereikt met Google AdWords een doelgroep die al specifiek op zoek is naar een product of dienst dat aansluit bij uw aanbod.

“Het grootste voordeel van Google AdWords is dat uw advertenties worden getoond als reactie op een bepaalde vraag of behoefte.”

Op Facebook worden daarentegen advertenties getoond zonder dat er een directe vraag bestaat naar het desbetreffende product of naar de desbetreffende dienst. Echter kunt u via Facebook wel een doelgroep c.q. publiek met een heel gedetailleerd profiel samenstellen dat uw advertenties te zien zal krijgen. Denk bijvoorbeeld aan profilering op basis van interesses, leeftijd, geslacht, locatie et cetera. Op deze manier wordt het mogelijk om heel gericht en op een heel persoonlijke manier te adverteren!

Kort samengevat adverteert u met Google AdWords dus op basis van de zogeheten pull strategie en met Facebook Ads maakt u eerder gebruik van een push strategie. De inzet van Google AdWords werkt dan ook het beste om op korte termijn resultaat te behalen. Bij het adverteren middels Facebook Ads duurt het over het algemeen langer voordat er wordt geconverteerd, maar in vergelijking met advertenties op Google zijn Facebook advertenties wel meer geschikt voor het vergroten van de eigen naamsbekendheid.

Kosten Facebook Ads en Google AdWords

Bij de inzet van Google AdWords betaalt u pas op het moment dat iemand op uw advertentie heeft geklikt. De kosten-per-klik (CPC) hangen af van talloze factoren, waaronder de mate van concurrentie op specifieke zoekwoorden en zoekwoordcombinaties en de relevantie van uw advertentie ten opzichte van de zoekopdracht. De kosten voor adverteren via Google AdWords kunnen hierdoor snel oplopen. Desalniettemin zullen de kosten nimmer het door u vooraf ingestelde maximum (dag)budget overschrijden.

“De kosten-per-klik van uw Google AdWords advertenties hangen af van talloze factoren.”

De kosten van Facebook Ads zijn gebaseerd op het aantal vertoningen. U kunt kiezen voor een dagelijkse limiet of voor één budget dat automatisch wordt verspreid over de looptijd van de advertentiecampagne. De hoogte van uw budget bepaalt hoeveel personen er worden bereikt met uw advertentie. Op Facebook adverteren is daardoor eveneens mogelijk met een wat meer beperkt budget.

Online adverteren met hulp van yndenz

Beide advertentiekanalen hebben dus zo hun voor- en nadelen, maar er is geen absolute winnaar. We zien dan ook steeds vaker dat ervoor wordt gekozen om beide advertentiekanalen gelijktijdig in te zetten. Ongeacht de keuze voor een of meerdere kanalen, het is vooral van het grootste belang om allereerst te bepalen welk doel u exact wilt bereiken middels online adverteren.

Heeft u hulp nodig bij het bepalen van de juiste online marketingstrategie? Of heeft u het idee dat uw huidige strategie niet maximaal rendeert? De online marketingspecialisten van yndenz hebben ruime ervaring met zowel adverteren via Facebook als adverteren via Google AdWords. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze website of door te bellen met telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.