Voorheen mochten Facebook advertenties niet meer dan 20% tekst bevatten. Wanneer dat wel het geval was, werd de advertentie direct afgekeurd. Sinds kort heeft Facebook deze 20% tekst regel afgeschaft! Hoewel het adverteren nu makkelijker wordt, zijn er wel nieuwe voorwaarden aan de advertenties gesteld die invloed hebben op de campagne resultaten.

Wat is er aangepast?

Advertentie-afbeeldingen worden niet meer afgekeurd wanneer deze te veel tekst bevat, maar de hoeveelheid tekst heeft wel direct invloed op de campagne resultaten. Een Facebook advertentie kan nu in een van de volgende vier categorieën vallen:

  1. Tekst in de afbeelding “OK” – De advertentie bevat weinig tot geen tekst. Hier geeft Facebook de voorkeur aan.
  2. Tekst in de afbeelding “Low” – De advertentie bevat een beetje tekst, het bereik ligt mogelijk iets lager
  3. Tekst in de afbeelding “Medium” – De advertentie bevat gemiddeld veel tekst. Het bereik van de advertentie ligt mogelijk veel lager.
  4. Tekst in de afbeelding “High” – De advertentie bevat veel tekst. De advertentie wordt mogelijk niet weergegeven.

Kortom, Facebook juicht het gebruik van tekst in advertentie-afbeeldingen nog steeds niet toe. Hoe meer tekst, hoe beperkter de resultaten van uw campagne uit zullen pakken.

Wat verandert er voor u?

In de directe werkzaamheden verandert er weinig, behalve dat advertenties met te veel tekst niet langer worden afgekeurd. Maar let op, want u krijgt nu helemaal geen melding van de hoeveelheid tekst die uw afbeelding bevat. Het is dus niet te zien in welke categorie uw nieuwe advertentie valt. Dit kan vervelend uitpakken, want bij (te) veel tekst heeft de advertentie een lager bereik en zijn de CPC (kosten per klik) hoger. Dus gaat u een Facebook advertentie maken, dan is het verstandig om alsnog de oude Facebookcheck te gebruiken. Zo kunt u zien hoeveel procent tekst de advertentie bevat en heeft u inzicht in de kwaliteit van uw advertentie.

Adverteren op Facebook

Heeft u vragen rondom deze nieuwe advertentie voorwaarden of heeft u andere vragen rondom het adverteren op Facebook? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op via ons online contactformulier. Wij zijn uiteraard ook telefonisch te bereiken via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.