Recentelijk heeft Google een ‘Search Ads Automation Guide’ uitgebracht, waarin zij een aantal tips geven over hoe u automatisering kunt gebruiken om potentiële klanten te bereiken. Met behulp van deze gids proberen zij veelgestelde vragen van gebruikers te beantwoorden en zorgen omtrent automatisering weg te nemen. Daarnaast geven zij een aantal tips die wij graag met u delen!

Tip 1 voor automatisering – Gebruik een brede zoekwoordstrategie

Vroeger was het zo, dat wanneer u brede zoekwoorden gebruikte in uw Ads campagnes, dit resulteerde in irrelevante klikken en onnodig hoge advertentiekosten. Ondanks dat er niets bekend is wat betreft een update vanuit Google omtrent zoekwoorden, adviseert Google juist om wel brede zoekwoorden te gaan gebruiken. In combinatie met slimme biedingen, waarbij u alleen biedt op zoekopdrachten waarvan u verwacht dat deze zullen presteren, zult u namelijk de beste resultaten behalen, aldus Google.

Tip 2 voor automatisering – Slimme biedstrategieën inzetten

Door de ontwikkelingen op het gebied van automatisering en machine learning, wordt het opzetten en beheren van campagnes steeds eenvoudiger. In de gids wordt dan ook uitgebreid ingegaan op de vraag waarom een slimme biedstrategie het beste werkt bij brede zoekwoorden. Als ervaren online marketeers weten wij dat het maken van veel wijzigingen binnen uw account, zeker op het gebied van een hands-off automatische aanpak, schadelijk kan zijn voor de prestaties. Het kan nooit kwaad om een slimme biedstrategie te testen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn met uitgaven en conversiewijzigingen.

“Door slimme biedstrategieën te combineren met brede zoekwoorden zult u de beste resultaten behalen, aldus Google.”

Tip 3 voor automatisering – Maak gebruik van responsieve zoekadvertenties

Het advies vanuit Google is om meerdere kopteksten en beschrijvingen te gebruiken binnen uw campagnes, zodat u automatisch relevante advertenties opbouwt en weergeeft voor alle zoekopdrachten. Responsieve zoekadvertenties maken een zekere mate van automatisering mogelijk, maar wel binnen door u vastgestelde grenzen. Zo behoudt u de volledige controle over uw advertenties, door diverse kopteksten en beschrijvingen aan te maken, waarna Google bepaalt welke relevante combinaties aan uw publiek getoond worden.

Uw Google Ads campagnes laten beheren door yndenz

Overweegt u om Google Ads campagnes op te zetten, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of heeft u simpelweg te weinig tijd om uw campagnes te beheren? De online marketeers van yndenz helpen u hier graag bij! Zo zijn wij gespecialiseerd in search engine advertising (SEA) en kunnen wij u helpen bij het genereren van meer conversies en meer omzet middels het online platform. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.