Google Ads is begonnen met het uitrollen van een nieuwe UI, ofwel User Interface. De afgelopen maanden heeft Google met twee verschillende UI’s getest, waarbij er nu dus een keuze is gemaakt voor een definitieve nieuwe UI. De nieuwe User Interface moet het navigeren door Google Ads makkelijker maken voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers. Wat de veranderingen precies inhouden en wanneer dit live gaat leest u in dit nieuwsbericht.

Wat verandert in Google Ads’ nieuwe UI?

In het nieuwe Google Ads staat het menu aan de linkerkant van het scherm, met hierin 5 ‘high-level’ categorieën. Deze categorieën zijn:

  • Campagnes: Hier kunt u uw campagnes analyseren, optimaliseren en beheren.
  • Doelen: Hier kunt u conversie doelen definiëren, monitoren en updaten.
  • Tools: Hier kunt u tools gebruiken bedoeld voor planning, biedingen en budgets, troubleshooten en meer.
  • Facturering: Hier kunt u uw uitgaven en betalingen monitoren.
  • Beheerder: Hier kunt u uw team, beveiliging en account instellingen beheren.

Wanneer verandert Google Ads naar de nieuwe UI?

De nieuwe veranderingen zullen eerst doorgevoerd worden op de accounts die al sinds maart meededen aan de proefperiode. De overige accounts zullen gedurende het jaar geleidelijk aan overgezet worden naar de nieuwe interface, waarbij het de bedoeling is dat deze in december voor iedereen live staat. Dit jaar heeft u nog wel de mogelijkheid het oude design te verkiezen boven de nieuwe interface. Naar verwachting zal dit in 2024 echter geen optie meer zijn, wat betekent dat u dan wel het nieuwe design zal moeten gebruiken.

“In 2024 zal iedereen waarschijnlijk het nieuwe design moeten gebruiken.”

Hulp met het nieuwe Google Ads

Vindt u Google Ads al lastig genoeg, en maakt deze verandering het alleen maar lastiger voor u? Google heeft een handleiding gepubliceerd waarin uitgelegd staat hoe u door het nieuwe Google Ads kunt navigeren. Komt u er nog steeds niet uit of heeft u simpelweg niet de tijd en/of kennis om bezig te zijn met Google Ads? Bij yndenz kunnen we u hierbij ondersteunen. Wij hebben verschillende specialisten in dienst op het gebied van Search Engine Advertising. Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@yndenz.com of te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.