Vandaag de dag zijn mensen niet enkel thuis op internet actief achter de computer, maar bijvoorbeeld ook op het werk. Eveneens tijdens het wachten op de trein, in de badkamer of de bank heeft men toegang tot internet via smartphones en tablets. Uit onderzoek van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) blijkt dat aan het einde van 2012 ongeveer 42% van alle Nederlanders toegang had tot het internet via een telefoon en ongeveer 27% via een tablet.

Google Adwords voor mobiel en tablet

Door middel van Google Adwords kunnen organisaties adverteren in de zoekresultaten van Google. Met het aanwenden van deze advertentievorm ontstaan verschillende wijzen om online leads te genereren. Welke wijze het meest effectief is, hangt als vanzelfsprekend sterk af van het gewenste doel. De meest voor de hand liggende en laagdrempelige methode is de Google AdWords advertentie te laten linken naar de eigen (mobiele) website. Daarnaast is het ook mogelijk de advertentie te laten verwijzen naar een app-store. Zodoende krijgen bezoekers direct de optie een app te downloaden. Indien een adverteerder een telefoonnummer opneemt de Google AdWords advertentie, dan kunnen bezoekers met één klik telefonisch contact opnemen met de adverteerder. Let op: zorg er in het laatste geval wel voor dat de advertentie mét een telefoonnummer enkel wordt getoond op telefoons (of andere devices waarmee gebeld kan worden).

Adverteren in Google Maps nu ook voor mobiel

Sinds vorige week is het ook mogelijk om te adverteren in Google Maps. Google heeft aan deze dienst de naam AdWords Express gekoppeld. De gelegenheid om te adverteren in Google Maps gaat naar verwachting van grote betekenis zijn voor fysieke winkels; ook wel ‘stenen winkels’. Steeds meer consumenten zijn namelijk met hun mobiele device (smartphone, tablet, netbook, laptop, et cetera) op zoek naar de dichtstbijzijnde winkels die kunnen voorzien in hun behoeften. Ook het controleren en vergelijken van prijzen en voorraad c.q. beschikbaarheid gebeurt steeds vaker in de winkelstraat zelf. Wanneer geadverteerd wordt in AdWords Express, dan zal de adverteerder bovenaan de zoekresultaten van de zoekmachinegigant worden getoond. De advertentie verwijst vervolgens naar een duidelijke blauwe markering op de interactieve Google Maps kaart. Advertenties in AdWords Express kunnen, ter bevordering van de efficiëntie, ook alleen lokaal worden getoond.

Adverteren voor mobiel zeer effectief

Uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen blijkt dat bijna drie op de tien mobiele zoekopdrachten leidt tot een door de adverteerder gewenste activiteit, zoals een aankoop of een telefoongesprek. Wanneer er een goede mobiele pagina aanwezig is (een pagina waarop een gebruiker snel kan vinden wat hij of zij zoekt) kan het adverteren op mobiele devices veel opleveren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden aangaande mobiel adverteren of wilt u hulp bij het opzetten van een rendabele Google AdWords campagne? Neem dan contact op met online marketingbureau yndenz!