Google heeft een nieuwe feature voor Google AdWords uitgerold: IF-functies voor tekstadvertenties. Met de komst van de IF-functies zijn AdWords advertenties volledig programmeerbaar, wat betekent dat de tekst voor elke zoekopdracht kan worden aangepast. Wat ons betreft zeker een interessante functie, aangezien u hierdoor advertenties kunt maken die nóg relevanter zijn voor potentiële klanten!

Wat zijn Google AdWords IF-functies?

Momenteel kunnen de IF-functies (in Nederland ook wel ALS-functies genoemd) worden gebruikt om tekstadvertenties aan te passen aan de hand van twee verschillende dimensies, namelijk de doelgroep en het apparaat. Wellicht is het in de toekomst ook mogelijk om advertenties aan te passen op basis van tijd, geslacht en leeftijd. In de tekstadvertenties kunnen variabele teksten worden opgegeven. Dit kan in zowel de eerste en de tweede kopregel, als in de volledig omschrijving. Alleen in de URL-velden kunnen geen IF-functies worden gebruikt.

“Met de IF-functies kunt u heel gericht adverteren, waardoor uw doelgroep wordt voorzien van extra relevante advertenties. Dit kan uw online rendement flink verhogen!”

Hoe werken de IF-functies?

Met de IF-functies kunt u per apparaat en per doelgroep specifieke parameters, te weten variabele tekst, opgeven. Wanneer een zoekopdracht op het desbetreffende apparaat of door de ingestelde doelgroep wordt geactiveerd, dan wordt opvolgend de door u opgegeven tekst getoond in de advertentie. Zie het onderstaande voorbeeld.

Voorbeeld Google AdWords IF-functies doelgroep | yndenz

Wanneer AdWords IF-functies gebruiken?

De komst van de nieuwe feature biedt kansen om uw Google AdWords campagne(s) nog succesvoller te maken en uw online rendement flink te verhogen! Voornamelijk voor webshops is de nieuwe feature erg interessant. Zo is het vanaf heden ter illustratie mogelijk om ‘winkelwagen verlaters’ een eenmalige promotie te tonen die hen stimuleert om tóch tot de aankoop over te gaan. Potentiële nieuwe klanten kunt u daarnaast een introductiekorting bieden. Eveneens kunt u mobiele bezoekers specifieke aanbiedingen tonen, of laat hen weten dat het in uw webshop gemakkelijk is om mobiel te bestellen.

Google AdWords uitbesteden

Wilt u gebruikmaken van de Google AdWords IF-functies, maar heeft u hierover nog vragen? Of wilt u meer informatie over adverteren in zoekmachines in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de wijze waarop u uw doelgroep nog beter kunt bereiken!