Bijna 18 jaar geleden werden via de Google-zoekresultaten de eerste advertenties verspreid. In de jaren hierna zijn er een heleboel veranderingen geweest en ook nu vindt er weer een belangrijke ontwikkeling plaats. Google Ads is namelijk geïntroduceerd als de nieuwe én verbeterde Google AdWords. Hiermee richt Google zich voornamelijk op de kleine tot (middel)grote organisaties. Voor de grote multinationals zijn de platformen Google Marketing Platform en Google Ad Manager ontwikkeld door Google. Met deze verandering hoopt het zoekmachinenetwerk de machine learning-technologieën bij al hun klanten onder de aandacht te brengen, ook bij bedrijven met weinig financiële middelen.

Het nieuwe merk Google Ads is live! Volgens Google zullen kleinere bedrijven hierdoor meer tijd overhouden voor hun core business (de kernactiviteiten van het bedrijf). Adverteren kan nu namelijk geheel aan Google worden overgelaten. Door middel van ‘smart campaigns’ wordt adverteren simpel en toegankelijk voor iedere organisatie. Bovendien wordt verwacht dat ondernemers binnen een mum van tijd meerdere advertenties kunnen inrichten en zo sneller conversies kunnen genereren.

Wat zijn slimme campagnes?

Met ‘smart campaigns’, ofwel slimme campagnes, kunnen adverteerders gemakkelijker doelgericht adverteren. Het opzetten van zo’n campagne is zeer eenvoudig. De adverteerder kan een gewenst doel voor de advertentie kiezen, bijvoorbeeld meer bezoeken, offerteaanvragen of aankopen. Daarnaast kan ook aangegeven worden in welke regio geadverteerd moet worden. Google zoekt vervolgens uit welke gebruikers mogelijk de meeste interesse in een specifieke advertentie zullen hebben, om deze vervolgens aan hen te tonen.

De voordelen van slimme campagnes

Niet alleen is het zeer eenvoudig om in Google Ads een slimme campagne op te zetten, er zitten ook nog andere voordelen aan ‘smart campaigns’. Zo adverteert u naast Google, ook op Google Maps en andere partnerwebsites van Google en heeft u zelf weinig omkijken naar uw advertenties. Bovendien kunt u potentiële klanten bereiken in een door u aangegeven geografisch gebied én betaalt u alleen als iemand op uw advertentie klikt.

Eind 2018 zal Google tevens de Image Picker in Google Ads introduceren. Hiermee kunnen adverteerders drie afbeeldingen uploaden of uit drie suggesties kiezen die Google aanbiedt. Aan de hand hiervan test Google welke combinatie het beste werkt bij gebruikers.

Ondersteuning in adverteren via Google Ads

Lijkt Google Ads dé oplossing voor uw organisatie? Of wilt u uw campagnes met behulp van het nieuwe platform optimaliseren? Daar kunnen wij u bij helpen! Als online marketingbureau bieden wij u graag onze ondersteuning aan. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze experts om de mogelijkheden voor uw organisatie in kaart te brengen. U kunt contact met ons opnemen via het digitale contactformulier of door te bellen naar + 31 (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte van online marketingnieuws

Wanneer u graag op de hoogte wilt blijven van al het relevante online marketingnieuws, dan raden wij u aan om yndenz te volgen op LinkedIn of Facebook. Wij houden dagelijks alle nieuwswaardige content in de gaten, zodat u dat niet meer hoeft te doen! Wij voorzien u graag van de meest belangrijke en relevante berichten.

Vragen over online marketing?

Wenst u graag meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp binnen het online marketing vakgebied? Stuur uw vraag dan naar het e-mailadres nieuws@yndenz.com. Wij voorzien u hierna graag van een antwoord middels een uitgebreid artikel. Het maakt hierbij niet uit of uw vraag is gericht op gebruiksvriendelijkheid, social media, design of juist technisch van aard is. Wij helpen u graag verder!