Dagelijks wordt Google Afbeeldingen, de dienst van Google die visuele in plaats van tekstuele zoekresultaten toont, door honderden miljoenen mensen gebruikt. Toch blijft het platform in populariteit achter op haar concurrentie. Om daar verandering in te brengen, zal Google in de aankomende maanden een update van Google Afbeeldingen lanceren. Wat deze update exact behelst en wat het effect daarvan op uw website of webshop zal zijn, kunt u lezen in dit artikel.

Wanneer wordt de update gelanceerd?

Google gaf bij de aankondiging aan dat de update in de aankomende maanden gerealiseerd gaat worden. De precieze datum van lancering is dus nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk zullen website-eigenaren er over een aantal maanden al gebruik van kunnen maken. Daarbij geldt ook nog dat Google over het algemeen updates eerst in Amerika lanceert. Europa zal dus nog iets langer moeten wachten.

Doel van de update

Google heeft onwijs veel traffic op Google Search. Bedrijven zijn dan ook bereid om grote hoeveelheden geld te investeren in het optimaliseren van hun website met als doel het bereiken van een zo hoog mogelijke vindbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan het (laten) schrijven en publiceren van kwalitatieve en hoogwaardige content. Dit is nou net wat Google ook voor Google Afbeeldingen wilt bereiken. Google Afbeeldingen is, in deze tijd van stockfoto aanbieders en het social media platform Pinterest, in populariteit gedaald als platform om afbeeldingen in te zoeken. Door ervoor te zorgen dat website-eigenaren ook hun resultaten ten behoeve van Google Afbeeldingen gaan optimaliseren, krijgt het platform weer meer waarde voor de bezoekers. Op deze manier wordt het uiteindelijke doel van Google bereikt: het heroveren van de visuele markt.

Google Afbeeldingen optimalisatie

Tot de lancering kunt u aan de slag door ervoor te zorgen dat uw afbeeldingen beter vindbaar zijn in Google Afbeeldingen. Zodra Google dan de update uitrolt, heeft u er optimaal profijt van. Zo kunt u namelijk precies zien wie er op uw website komt aan de hand van uw geoptimaliseerde afbeeldingen in Google Afbeeldingen.

Hoe u dit het beste aan kunt pakken? Dat leest u hieronder!

  • Stap 1: Plaats alleen afbeeldingen op uw pagina als ze ook daadwerkelijk waarde toevoegen aan de tekst.
  • Stap 2: Zorg ervoor dat de afbeelding die u plaatst zo dicht mogelijk bij de tekst staat die context geeft aan de afbeelding. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een subtitel toe te voegen.
  • Stap 3: Probeer te voorkomen dat er tekst staat in uw afbeelding zonder dat u verder uitleg geeft hierover. Google is namelijk niet in staat om tekst op afbeeldingen uit te lezen. Help Google een handje door een alt- en title tag mee te geven aan de afbeelding.
  • Stap 4: Maak je website responsive (aanpasbaar) voor alle apparaten. Google Afbeeldingen wordt het meest bezocht via mobiele apparaten. Als de achterliggende webpagina zich niet aanpast aan het apparaat waarmee Google Afbeeldingen wordt bezocht, komt uw website ook minder hoog in de resultaten van het platform.
  • Stap 5: Zorg er als laatste voor dat de URL van uw afbeelding logisch is opgebouwd door bijvoorbeeld een zoekwoord toe te voegen en de afbeelding een logische bestandsnaam te geven.

Wilt u meer weten over hoe u in kunt spelen op de nieuwste updates van Google? U kunt via ons online formulier contact opnemen of ons direct bereiken via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738. yndenz helpt u graag verder met al uw SEO vragen!

Het laatste nieuws op online marketinggebied

Wilt u op de hoogte gehouden worden van tips, trends en updates binnen online marketing? Hiervoor kunt u ons volgen op LinkedIn of Facebook. Hier publiceert yndenz op regelmatige basis nieuwsberichten over relevante en actuele onderwerpen. U kunt ook in ons nieuwsarchief kijken. Hier vindt u tientallen artikelen die wij eerder geschreven hebben over o.a. zoekmachine adverteren, webdesign, Social Media marketing, zoekmachine optimalisatie en meer.

U kunt ook een onderwerp aandragen waar u meer over wilt weten. Indien u een interessant onderwerp heeft, kunt u mailen naar nieuws@yndenz.com. Wij kunnen daarna een uitgebreid artikel wijden aan uw gewenste onderwerp.