Het afgelopen jaar heeft Google diverse updates doorgevoerd en ook in 2019 worden meerdere grote en kleine updates verwacht. Deze updates, waarbij Google het algoritme optimaliseert, leveren voor de één meer frustratie op dan voor de ander. Toch kunt u ervoor zorgen dat een flinke daling van uw ranking zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Google voert algoritme wijzigingen door om de meest relevante zoekresultaten aan gebruikers in Google te kunnen tonen. De gevolgen van zo’n update op de zoekresultaten of zichtbaarheid van een website verschillen per update. Daalt de zichtbaarheid direct na een update? Dan wijst dat op een negatieve beoordeling door het geüpdatete algoritme. Houd er wel rekening mee dat technische fouten de ranking van een website ook snel kunnen verslechteren. Wat te doen wanneer u geraakt bent door een Google-update?

“Een flinke daling van uw ranking is te voorkomen.”

Terug naar de basis

Merkt u dat uw rankings na een update flink zijn gedaald? Ga dan op zoek naar de oorzaak. De eerste stap is om kritisch en dieper naar uw website te kijken, met in het achterhoofd de algemene richtlijnen. Ga terug naar de basis en zoek uit wie nou precies uw doelgroep is. Maak een doelgroepanalyse en leer uw doelgroep echt kennen. Alleen zo weet u wat ze willen en nodig hebben en kunt u hier vervolgens op inspelen.

Zoekwoorden vaststellen

Door een uitgebreid zoekwoorden onderzoek uit te voeren, kunt u erachter komen waar mensen in uw branche in zoekmachines naar zoeken. Gebruik hiervoor tools zoals SEMrush, Ubersuggest of Answerthepublic. Door een relevant zoekwoord in te voeren, komen andere relevante zoekwoorden en vragen naar voren. Zo weet u vervolgens waar uw doelgroep behoefte aan heeft.

Geef antwoord en de oplossing

Zodra u weet wat het voornaamste probleem van uw doelgroep is, kunt u hierop inspelen. Geef uw doelgroep de oplossing met uw dienst of product. Creëer waardevolle en relevante content en zorg hiermee voor meer verbinding en betrokkenheid.

E-A-T-principe

EAT staat voor Expertise, Authority en Trust. Het bieden van een oplossing en het beantwoorden van vragen is een cruciaal onderdeel van uw strategie. Maar om goed uit de markt te komen, moet kwaliteit geleverd worden.

Expertise: laat zien dat u expert bent binnen uw vakgebied, zodat Google ook bewijs heeft dat u de kwaliteit biedt waar Google naar op zoek is. Doe dit bijvoorbeeld door waardevolle artikelen te schrijven.

Authority: zorg voor autoriteit. Dit wordt gedaan met backlinks. Belangrijk hierbij is wel dat deze backlinks afkomstig zijn van een andere website met autoriteit.

Trust: laat zien dat u te vertrouwen bent. Voeg contactgegevens toe op uw website, zorg voor een snelle laadtijd en beveilig uw website altijd met een SSL-verbinding.

Dalende rankings voorkomen

Het is belangrijk uw website continu te updaten en optimaliseren. Daarnaast is het slim om toekomstige SEO-trends en Google-updates in de gaten te houden en hierop in te spelen. Focus steeds op het bieden van meerwaarde voor de eindgebruiker door middel van relevante inhoud en een goede user experience. Voert u deze punten goed door, dan heeft u al een goede basis voor komende updates. Een goede fundering van uw website zorgt ervoor dat u eventuele tegenslagen rondom Google-updates kunt overleven.

“Uw website continu updaten en optimaliseren is enorm belangrijk.”

Online marketingbureau yndenz

Bent u op zoek naar een goede online marketing partner die met alle aspecten van online marketing voor u aan de slag kan gaan? Dan bent u bij yndenz aan het juiste adres! Wij kunnen u ondersteunen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, maar ook met adverteren, webdesign, social media en technische aanpassingen aan uw website of webshop. Wilt u graag meer informatie of advies? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op via het online contactformulier of via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Meer online marketing nieuws

yndenz is ook actief op social media. U kunt ons volgen op Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op gebied van online marketing. Maandelijks plaatsen we gemiddeld twee nieuwsberichten met recente en relevante tips, trends en nieuwtjes. Heeft u zelf een vraag over een specifiek onderwerp op online marketing gebied? Stuur deze dan gerust naar nieuws@yndenz.com. We behandelen deze dan graag uitgebreid in een volgend artikel.