Veel internetgebruikers laten tegenwoordig hun online aankopen mede afhangen van de recensies die worden geschreven over een dienst of product. De recensies helpen niet alleen om klanten te helpen beslissen, maar helpen ook in de vindbaarheid. Online marketingbureau yndenz legt in dit artikel uit waarom recensies waardevol kunnen zijn voor uw bedrijf en hoe u de recensies het beste kunt gebruiken op uw website.

Wat leveren recensies op?

Recensies beïnvloeden het aankoopproces van een bezoeker. Immers voordat zij een aankoop doen, kijken zij vaak eerst wat anderen over het product of de dienst geschreven hebben. Zodoende dienen de recensies als een trustbuilder, men wil niet graag de eerste zijn die het product koopt en laat zich graag leiden door meningen van derden. Wanneer de recensies bovendien voorzien zijn van zogeheten microformats verkrijgt de pagina waarop deze terugkeren bovendien de welbekende sterrenbeoordeling in de zoekresultaten.

Google rich snippets

Google hecht steeds meer waarde aan recensies. Mede om deze reden worden pagina’s op een website beloond met een sterrenbeoordeling in de zoekresultaten. Dit echter alleen wanneer de recensies correct zijn opgemaakt middels zogeheten microformats. Bij een dergelijke sterrenbeoordeling in de zoekresultaten (ook wel ‘rich snippet’ genoemd) wordt de gemiddelde waardering van een product of dienst bij de zoekresultaten uitgedrukt in sterren en cijfers. Hierdoor valt het zoekresultaat beter op tussen alle reguliere zoekresultaten, wat uiteraard gunstig is voor de Click Through Rate (CTR) vanuit het zoekresultaat naar de website. Bedrijven die al enige tijd bezig zijn met recensies melden een stijging van 10 tot 20 procent in hun CTR. Het is ook mogelijk om een rich snippet te krijgen bij de betaalde advertenties (Google AdWords).

Microformats

Zoals reeds eerder in dit bericht is benoemd worden recensies enkel als rich snippet opgenomen in de zoekresultaten, wanneer deze correct zijn voorzien van microformats. Een veel gebruikte opmaak voor dit soort microformats wordt geleverd door schema.org. Indien u onzeker bent over de opbouw van uw recensies kunt u deze overigens altijd testen middels de ‘rich snippet tool’ in het Google Webmasterprogramma.

Wat kan yndenz voor u betekenen?

yndenz kan u helpen bij de integratie van recensies op uw website. Bij deze integratie zorgen wij dat de snippets goed worden ingesteld, waarna Google de website zal belonen met rich snippets in de zoekresultaten. Tevens kunnen wij zorgen voor een toename van het aantal recensies middels e-mailmarketing. Hierbij wordt er een mail gestuurd naar alle bezoekers die een product of dienst hebben afgenomen en worden zij gevraagd om een recensie te schrijven.

Bent u eigenaar van een website of webshop en bent u geïnteresseerd in onze diensten? neem dan gerust eens contact met ons op via ons online contactformulier of bel met +31 (0)10 737 07 38