Begeeft u zich in een industrie waar seizoensinvloeden een grote factor zijn? Dan is het belangrijk om relevante content te creëren per seizoen. Wanneer u dit niet doet, kunt u wellicht inkomsten mislopen. Met de feestdagen in het vooruitzicht is het goed om hier nu al over na te denken. In dit artikel vertellen we u meer over het belang van relevante marketing content en hoe u dit kunt inzetten voor uw bedrijf.

Wat is relevante content

Met relevante content wordt content bedoeld waarmee wordt ingespeeld op trends, onderwerpen en evenementen die op dat moment relevant zijn voor de tijd van het jaar. Voor marketeers in de e-commerce is het bijvoorbeeld goed om rondom de feestdagen seizoensgebonden content te creëren. Voor een opleidingsinstituut is het echter juist slim om dit in te zetten voorafgaand aan de inschrijfperiode voor opleidingen. En, zo zijn er uiteraard nog talloze voorbeelden van seizoengebonden content te bedenken.

Waarom is seizoensgebonden content belangrijk?

De aanwezigheid van goede en relevante content heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken en verhoogt u de betrokkenheid van uw huidige klanten bij uw bedrijf. Het is bovendien een goede manier om aan klanten en zoekmachines te laten zien dat uw bedrijf relevant is. Zeker wanneer u in een industrie zit waar seizoensinvloeden een grote rol spelen, kan het averechts werken indien relevante content ontbreekt. Uw bedrijf kan daardoor namelijk onbetrouwbaar en/of irrelevant overkomen.

“Seizoensgebonden content is een goede manier om aan klanten en zoekmachines te laten zien dat uw bedrijf relevant is.”

De uitdagingen van relevante marketingcontent

De realisatie van relevante marketingcontent brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Zo dient u tijdig te plannen wanneer de content gecreëerd en geplaatst moet worden, zodat deze op het meest relevante moment kan worden ingezet. De concurrentie, met name rondom de populaire feestdagen, kan fors zijn. Het is daarom eveneens noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw content er echt uitspringt en dat de boodschap goed naar voren komt. Bovendien kan het verstandig zijn om eveneens in te spelen op iets minder grote feestdagen of gebeurtenissen waarbij de concurrentie minder fors is. Als laatste is Social Media marketing uiteraard een groot onderdeel van relevante marketingcontent. Alleen Social Media gebruiken is echter niet voldoende. Het is ook belangrijk gebruik te maken van bijvoorbeeld blogs en e-mailmarketing om het meeste uit de relevante content te kunnen halen.

Het optimaliseren van uw contentstrategie

Een goede manier om relevante content voor uw bedrijf te vinden, is door te kijken naar hoe uw omzet en het verkeer op de website in het verleden is beïnvloed door externe factoren. Op deze manier kunt u kansen vinden waar u op kunt inspelen. Uiteraard is het ook verstandig te kijken naar relevante trends op Social Media om kansen te vinden. Opvolgend is het belangrijk om de doelgroep te definiëren. Wanneer deze te breed is, loopt uw content alsnog gevaar te verdrinken tussen de andere content. U kunt hierbij ook tools als SEMrush gebruiken om relevante zoekwoorden te vinden waar u op in kunt spelen. Mogelijk heeft u ook al seizoengebonden content van eerdere jaren die u opnieuw kunt gebruiken. U hoeft dan niet een compleet nieuwe pagina te schrijven, maar kunt de reeds bestaande pagina herschrijven. Let er hierbij uiteraard wel op dat de pagina daadwerkelijk wordt herschreven en niet slechts wordt opgefrist.

Content marketing uitbesteden

Heeft u niet de kennis en/of tijd om zelf aan de slag te gaan met (seizoensgebonden) content marketing? U kunt er dan ook voor kiezen om dit uit te besteden. Online marketingbureau yndenz kan u hier als vanzelfsprekend bij helpen. Onze specialisten kunnen de content realisatie en strategie deels of volledig voor u uit handen nemen. Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht schroom dan niet vrijblijvend contact met ons op te nemen via het online contactformulier of door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.