“Content is king” is een veelgehoorde uitspraak. In het geval van search engine optimization (SEO) is het ook zeker waar. Er is bij Google niets veranderd aan het belang van content. Wel is de kwaliteit van de content steeds belangrijker geworden bij het bepalen van de ranking van uw content. Maar hoe moet u dan SEO content schrijven anno 2022? Op die vraag geven we in deze blog antwoord.

Voer een zoekwoorden analyse uit om zoekwoorden te bepalen en optimaliseren

De eerste stap van seo content schrijven is het maken van een zoekwoorden analyse om uw zoekwoorden te bepalen. Zoek hierbij naar zoekwoorden die relevant zijn voor het onderwerp waarover u wilt schrijven, en houd rekening met het zoekvolume bij het selecteren van de zoekwoorden. Vervolgens gaat u de zoekwoorden optimaliseren. U zoekt zoekwoorden en -zinnen die verwant zijn aan de reeds gevonden zoekwoorden. Op die manier creëert u een lijst van zoekwoorden die u op natuurlijke wijze verwerkt in de tekst.

Vul uw meta data in met een unieke meta titel en beschrijving

Voordat u begint aan de hoofdtekst, leggen we onze focus op de meta data (meta title en description). Deze vult u met de belangrijkste zoekwoorden volgens de richtlijnen van Google. Dit betekent dat u voldoet aan de meta titel lengte van maximaal 70 tekens en meta description lengte van maximaal 156 tekens, inclusief spaties. Het is ook belangrijk dat de meta titel en description uniek zijn. De meta title mag dus niet 1 op 1 overeenkomen met de titel van de pagina.

Maak gebruik van H-tags tijdens SEO content schrijven

We komen stapje voor stapje dichterbij het schrijven van de content zelf. Voor u hieraan begint is het verstandig de H-tags te optimaliseren. De ‘H’ in H-tags staat voor header, oftewel de kopjes in de tekst. Deze zijn onderverdeeld in verschillende niveaus, waarbij elk onderliggend niveau ondersteunend in waarde is voor het bovenliggende niveau. De H1 tag is in principe de titel van uw pagina. Deze wordt ondersteund door H2 tags voor de titel van elk kopje. U kunt deze weer eventueel ondersteunen door een H3 tag enzovoort. Ook hierin is het van belang de zoekwoorden te verwerken zonder dat dit ten koste gaat van de relevantie en leesbaarheid van uw content.

Schrijf relevante SEO content

Nu is het eindelijk tijd de tekst zelf te schrijven. Door de H-tags eerst uit te werken staat het geraamte van uw tekst als het goed is al en kunt u beginnen met vullen. Hierbij is het belangrijk dat u de tekst niet volpropt met zoekwoorden, maar zoekt naar een balans tussen relevante zoekwoorden en informatieve content, zodat uw tekst zowel voor zoekmachines als lezers geschikt is. Daarnaast is het is ook aan te raden om uw tekst van voldoende content te voorzien. De vuistregel hierbij is om een tekst van minimaal 300 woorden te schrijven.

“Zoek naar een balans tussen relevante zoekwoorden en informatieve content, zodat uw tekst zowel voor zoekmachines als lezers geschikt is.”

Maak gebruik van interne links

Interne links zijn voor SEO ook van groot belang. De links helpen de zoekmachine beter te begrijpen waar de tekst over gaat en geven ook weer waarde aan de pagina waarnaar wordt gelinkt. Ook hierbij is het weer van belang relevante titles toe te voegen. Gebruik hiervoor niet generieke teksten als ‘klik hier’ maar vul de titles ook met relevante informatie over de pagina waar u naar linkt.

Gebruik alt- en title-attributen om afbeeldingen te optimaliseren

Bij een goede SEO post horen ook afbeeldingen. Het is van belang deze afbeeldingen ook te optimaliseren voor uw SEO. Dit doet u onder andere door de afbeeldingen een relevante bestandsnaam mee te geven. Dit doet u volledig in lowercase en door een ‘-‘ te gebruiken in plaats van spaties. Naast de bestandsnaam is het ook van belang het alt- en title-attribuut in te vullen. Voor beide gebruikt u weer relevante zoekwoorden.

Houd oude content vers

Inmiddels heeft u alle tools om SEO-waardige content te schrijven. Het proces houdt echter niet op nadat u klaar bent met schrijven. Naast het regelmatig creëren van nieuwe content, kan het ook zeer waardevol zijn oude content te updaten. Dit vertelt Google dat uw website up-to-date is en blijft, wat uw plek op de zoekresultaten ten goede komt.

SEO content schrijven uitbesteden

Zorgen dat uw website en content helemaal SEO-waardig zijn kan een tijdrovende klus zijn. Heeft u de tijd en/of kennis niet om dit voor uw bedrijf in orde te maken? De specialisten van yndenz kunnen dit volledig voor u uit handen nemen. Naast search engine optimization kunnen wij ook de gehele online marketing uit handen nemen, indien gewenst uiteraard. Zo kunnen wij ook uw Google Ads, social media marketing en website ontwikkeling in handen nemen. Heeft u vragen of interesse? U kunt contact opnemen via het online contactformulier of door te bellen naar +31 (0)10- 73 70 738.