Met wereldwijd bijna 1,2 miljard actieve gebruikers per maand is Facebook nog steeds het grootste online Social Media platform. Facebook is daarom bij uitstek geschikt voor online marketing. Bedrijven kunnen via Facebook op een eenvoudige wijze hun publiek bereiken door promotiecampagnes op te zetten. Voorheen waren dergelijke campagnes enkel toegestaan via een Facebook-aanbieding of een aparte app. Sinds kort heeft Facebook haar regels versoepeld; met diverse verstrekkende gevolgen!

Nieuwe mogelijkheden voor online marketing via Facebook

Social Media Marketing is nu nog eenvoudiger geworden, doordat de verplichting van een aparte app of Facebook-aanbieding is afgeschaft. Het is vanaf heden toegestaan voor alle eigenaren van een Facebookpagina om een promotie of actie op te zetten waarop Facebookgebruikers kunnen reageren of deze kunnen liken. Daarnaast worden de likes die aan een reactie worden gegeven, door Facebook gebruikt als stemmechanisme. Een eigenaar van een Facebookpagina kan zo gemakkelijk een win-actie opzetten voor fans van een bepaald merk. Degene met het grootste aantal likes op zijn of haar reactie wint dan het product in kwestie. Op deze manier is het ineens kinderlijk eenvoudig geworden om nieuwe producten onder de aandacht te brengen bij (potentiële) klanten. Hoewel Facebook met de versoepeling van haar regels een grote hoeveelheid nieuwe mogelijkheden op het gebied van online marketing heeft gecreëerd, bestaan er overigens nog steeds beperkingen aan het opzetten van een nieuwe actie of promotie. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om fans te taggen in een foto waarin zij niet zichtbaar zijn. Ook is het niet mogelijk om fans op te roepen de actie of promotie te delen.

Social Media Marketing op Facebook

Betekent dit nu dat eigenaren van een pagina op Facebook eigenlijk beter van een aparte app kunnen overstappen naar het opzetten van Like & Win-actie op Facebook? Het antwoord op die vraag is erg eenvoudig: ja en nee. Ja, want het is erg gemakkelijk om mensen te bereiken via een Like & Win-bericht als middel binnen een online marketing campagne. Nee, want berichten die vragen om likes worden door het algoritme van Facebook automatisch gestraft met een verminderde zichtbaarheid in het nieuwsoverzicht van het Social Media platform. Daarbij komt dat gegevens van gebruikers door toepassing van een aparte app netjes worden opgeslagen, terwijl bij een Like & Win-actie het de taak van de eigenaar van de Facebookpagina is om gegevens van de deelnemers te achterhalen en te verzamelen. Een aparte app helpt dus zeker bij het verzamelen van zogeheten sales intelligence die wordt vergaard na het plaatsen van een bericht op Facebook.

Meer Like & Win-acties verwacht op Social Media platform Facebook

Voor een online marketeer verlagen de versoepelde regels van Facebook dus de drempel voor het opzetten van een goede Social Media campagne. Dit is zonder twijfel positief te noemen. De kans dat u binnenkort dus meerdere leuke Like & Win-acties tegenkomt op Facebook is erg groot.

Wilt u meer informatie of advies over de nieuwe mogelijkheden die Facebook biedt voor het opzetten van Like & Win-acties of bent u in een breder perspectief benieuwd naar de mogelijkheden van online marketing voor uw organisatie? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact op met online marketingbureau yndenz. Wij helpen u graag verder!