Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat live video’s een steeds groter aandeel vertegenwoordigen van de content op diverse social media platformen. Zo bieden Facebook, YouTube, Twitter en Instagram allen de mogelijkheid om een livestream op te zetten. Voor bedrijven biedt deze vorm van content een unieke manier om hun doelgroep op originele wijze te bereiken. Waar voornamelijk grote bedrijven al in het afgelopen jaar zijn begonnen met de inzet van live video, is het de verwachting dat in 2018 ook steeds meer kleinere bedrijven live video zullen gaan omarmen.

Karakteristieken van live video

Live video’s staan bekend als authentiek, interactief en persoonlijk. In tegenstelling tot normale video’s (die vaak tot in perfectie worden nabewerkt) mag er tijdens een livestream best eens iets misgaan. Dergelijke kleine onvolkomenheden dragen juist bij aan het eerlijke karakter van de content. Bovendien geven live video’s uw bedrijf een écht gezicht, waardoor ze door (potentiële) klanten worden beschouwd als een bijzonder oprechte en vertrouwenwekkende vorm van communicatie.

“Uw bedrijf krijgt een écht gezicht door middel van live video.”

Doordat social media platformen het mogelijk maken om te reageren tijdens een livestream, is een livestream tevens een uitermate geschikt middel om interactie met uw doelgroep te zoeken. Daarbij creëert u een setting waarin opkomende vragen bij klanten direct door u kunnen worden beantwoord. Als zodanig biedt u uw doelgroep de mogelijkheid om op indirecte wijze hun eigen content te ontwikkelen; namelijk het genereren van antwoorden op de vragen die zij belangrijk vinden.

Een aardig bijkomend effect is dat het kunnen stellen van vragen gedurende een livestream een bepaald gevoel van urgentie oproept bij uw publiek. Immers, als de livestream eenmaal is afgelopen dan kunt u als partner of leverancier niet langer real time reageren. Er is uw publiek dan ook alles aan gelegen om de periode waarin u live kunt anticiperen op hun vragen of opmerkingen ten volste te benutten.

“Live video’s worden vaker en langer bekeken dan reguliere video’s.”

Voordelen van content via live video

Dat het op indirecte wijze kunnen ontwikkelen van content en het oproepen van een gevoel van urgentie werkt, dat mag wel blijken uit de de statistiek dat live video’s vaker en langer worden bekeken dan reguliere video’s. Ter illustratie is op te maken uit cijfers die zijn vrijgegeven door Facebook, dat haar gebruikers drie keer langer naar live video’s kijken dan naar normale video’s. Maken ‘millennials’ (grofweg geboren tussen 1980 en 2000) onderdeel uit van uw doelgroep, dan is het goed te weten dat uit onderzoek is gebleken dat 63 procent van de ondervraagden aangeeft geïnteresseerd te zijn in live content. Deze generatie bekijkt niet alleen veel en graag live content, maar houdt zich daarbij ook steeds vaker bezig met het ontwikkelen van eigen content; denk aan (live) vlogs.

Hoe u livestreams effectief kunt inzetten

De toepassingen voor livestreams zijn legio. Een mooie en laagdrempelige toepassing is bijvoorbeeld het geven van webinars waarbij u een onderwerp aansnijdt dat relevant is voor uw product of dienstverlening. Gedurende een webinar kunt u vervolgens live het commentaar van uw kijkers behandelen, wat leidt tot een bijzonder waardevolle interactieve ervaring. Daarnaast zijn live video’s ook uitermate geschikt om speciale gebeurtenissen te verslaan, om productdemonstraties te geven of om op beeldende wijze de FAQ’s op uw website te voorzien van antwoorden.

Advies met betrekking tot de inzet van live video marketing

Bent u benieuwd of live video’s binnen uw online marketingstrategie passen? Weet dan dat de experts van yndenz graag vrijblijvend met u om tafel gaan om te bepalen wat in uw specifieke situatie passend is. Daar waar live video marketing voor uw organisatie een goede keuze is, kunnen wij met u meedenken over concrete toepassingen en onderwerpen die aansluiting vinden bij uw doelgroep. Stuur ons een bericht via het contactformulier op onze website of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738. Wij kijken ernaar uit om ons te mogen verdiepen in uw casus!

“Gaat u in 2018 live video inzetten? yndenz helpt u graag op weg!”

Het laatste online marketing nieuws

Volgt u ons al op Facebook en LinkedIn? Via de voornoemde kanalen houden wij geïnteresseerden in het vakgebied online marketing met regelmaat op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meer weten over een specifiek onderwerp? Stuur ons dan een verzoek via nieuws@yndenz.com en wie weet beantwoorden we uw vraag in ons volgende artikel.