Nu 2014 zijn einde nadert is het tijd voor een goed voornemen. In januari 2015 worden de marketingbudgetten weer besproken en het is tijd om de lokale SEO (Search Engine Optimalisation) op te pakken. Veel kleine bedrijven vinden het moeilijk om goede positioneringen te verkrijgen in de Google zoekresultaten, echter met een paar (kleine) aanpassingen zou u uw positioneringen aanzienlijk kunnen verbeteren in 2015. In dit artikel geeft yndenz tips voor kleine ondernemers.

Google Mijn Bedrijf

Ten eerste is het verstandig om uw bedrijf aan te melden bij ‘Google Mijn Bedrijf’, hier kunt u invullen waar uw bedrijf gevestigd is en wat uw diensten of producten zijn. Vervolgens maakt Mijn Bedrijf de bedrijfsinformatie beschikbaar voor Google gebruikers. Stel dat u zoekt naar ‘schoenenwinkel Rotterdam’ in de Google zoekmachine, op Google Plus of op Google Maps dan worden in de zijbalk de adressen, telefoonnummers en websites getoond van schoenenwinkels in Rotterdam, mits deze zijn aangesloten bij ‘Mijn Bedrijf’.

Uw website optimaliseren

Wanneer u lokaal beter gevonden wilt worden is het belangrijk om ook uw website hiervoor te optimaliseren. Zeker wanneer het u enkel gaat om lokale vindbaarheid, kan hier met een aantal kleine aanpassingen veel bereikt worden. Onderstaand geven we u een aantal praktische tips voor het bevorderen van uw lokale vindbaarheid:

  • adresgegevens: plaats deze tenminste op de homepage en contactpagina;
  • meta data: zorg dat uw meest belangrijke zoekwoord, gecombineerd met de plaatsnaam, terugkeert in de meta keywords, meta description en title.;
  • alt en title attributen: zorg dat uw meest belangrijke zoekwoord, gecombineerd met de plaatsnaam, terugkeert in de naamgeving van afbeeldingen, links en downloads.

Uiteraard werkt het bovenstaande alleen wanneer het in lijn is met de content op uw website. Schrijf daarom kwalitatief goede teksten voor uw product of dienst en zorg dat ook hier de plaatsnaam benoemd wordt.

Social media

Veel kleine ondernemers zetten in op social media. Zeker gezien de sociale component van plaatsgebonden marketing, is dit niet onverstandig. Daarnaast kan een goed social media profiel ook bijdragen aan uw (lokale) online vindbaarheid. Onderstaand geven we een aantal tips voor het beheren van uw social media platformen:

  • zorg dat uw bedrijfsinformatie en adresgegevens goed ingevuld zijn;
  • vermeld uw openingstijden (wanneer mogelijk);
  • zorg dat uw aantal likes, volgers, etc. oploopt;
  • plaats tenminste éénmaal per week een bericht op al uw social media kanalen;
  • speel in op lokale ontwikkelingen;
  • verzamel recensies op Facebook van mensen uit de voor u meest belangrijke regio(‘s);

Online marketingbureau yndenz

Door bovenstaande informatie goed aan te wenden zult u al snel verschil merken. Heeft u hulp nodig bij de optimalisatie van uw website of social media marketing? Neem dan contact met ons op middels ons contactformulier of neem direct contact met ons op via +31 (0)10 – 73 70 738.