Iedere eigenaar van een website wil graag dat zijn of haar website succesvol presteert. Daarom zijn er talloze organisaties die beloven om uw website ‘hoger in Google’ te krijgen. An sich is het natuurlijk fijn dat deze experts u willen helpen, maar er bestaan nogal wat misvattingen over zoekmachineoptimalisatie (SEO); het proces dat poogt uw website zo optimaal mogelijk beoordeeld te krijgen door zoekmachines. Als SEO-specialist ontkracht yndenz een aantal mythes voor u.

1. SEO is oplichterij

Doordat veel mensen niet precies weten wat zoekmachineoptimalisatie nu daadwerkelijk inhoudt, zijn er helaas bedrijven die actief misbruik maken van deze onwetendheid. Dergelijke bedrijven beloven op voorhand om voor uw website nummer-1 posities in zoekmachines te bewerkstelligen. En, dat voor relatief lage kosten. Een échte SEO-specialist zal u echter uitleggen dat het niet zomaar mogelijk is om nummer-1 posities te garanderen op belangrijke zoekwoorden.

Een eerste goede vraag om malafide SEO-specialisten te ontmaskeren is bijvoorbeeld: ‘Op welke zoekwoorden of zoekwoordcombinaties kun je mijn website een nummer-1 positie bezorgen?’ Bedenk namelijk dat het niet zo lastig is om de website van uw slagerij goed vindbaar te krijgen in Google op de zoekterm ‘slagerij jansen kerkstraat 23 tytsjerksteradiel’. Maar, hoe vaak denkt u dat er wordt gezocht op die specifieke zoekterm? Naar ons idee is het voor uw slagerij meer waardevol om goed gevonden te worden op de zoekterm ‘slagerij’ of ‘biologische slagerij’. En ja, dat is lastiger.

Kortom, Search Engine Optimization kan er wel degelijk voor zorgen dat uw website beter wordt gevonden op relevante zoekwoorden en door bezoekers die écht op zoek zijn naar uw producten of diensten, maar dat vereist wel een serieuze en gedegen aanpak. Zo moet er bijvoorbeeld een uitgebreid vooronderzoek plaatsvinden om te bepalen welke zoekwoorden en zoekwoordcombinaties uw producten of diensten het beste karakteriseren. Ook moet worden bepaald hoe het periodieke zoekvolume op specifieke termen zich verhoudt tot de aanwezige concurrentiekracht en dienen er nog veel meer variabelen in ogenschouw te worden genomen. Ook voor Search Enginge Optimization (SEO) geldt dus: goedkoop is vaak duurkoop!

2. Zoekmachine optimalisatie is een eenmalige investering

Vaak denken bedrijven dat SEO een eenmalige investering is, waarna hun website voor altijd optimaal zal blijven presteren. Niets is echter minder waar. Uw concurrenten zitten namelijk niet stil! Over het algemeen bestaat zoekmachineoptimalisatie uit een initiële technische optimalisatie, waarbij de techniek achter uw website (inzake het versnellen van de laadtijd, het gebruik van meta data, het creëren van een schone broncode, et cetera) zo optimaal mogelijk wordt vormgegeven. Tevens bestaat zoekmachineoptimalisatie voor een gedeelte uit content optimalisatie, waarbij de inhoud van uw website (denk bijvoorbeeld aan de structuur, teksten, afbeeldingen, et cetera) worden geoptimaliseerd.

Voornamelijk op het gebied van content optimalisatie zult u op regelmatige basis de nodige inspanningen moeten blijven leveren om uw concurrentie voor te kunnen blijven. Zo is het belangrijk om periodiek actuele content aan uw website toe te voegen en deze content te (laten) optimaliseren gebaseerd op de laatste inzichten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Wanneer dit niet of onvoldoende plaatsvindt, dan zult u na verloop van tijd merken dat uw positioneringen in zoekmachines, na een initiële stijging, weer dalen.

3. Search Engine Optimization bestaat uit trucjes

Linkbuildingpakketten tegen een vaste prijs, nietszeggende teksten en meta data die zijn volgepropt met zoekwoorden. Allemaal voorbeelden van trucjes die malafide SEO-specialisten gebruiken om kortstondige resultaten in zoekmachines te behalen. Een échte SEO-specialist zal u echter altijd uitleggen dat er veel meer komt kijken bij het behalen van langdurige positieve resultaten in zoekmachines zoals Google. Alleen wanneer aan alle voorwaarden die gelden bij het optimaliseren van een website wordt voldaan, zullen er duurzame resultaten worden geboekt. Zo moet onder andere de website technisch in topconditie verkeren, moet de gebruiksvriendelijkheid van de website in orde zijn en moeten headers, meta data, teksten en afbeeldingen in lijn zijn met elkaar. En, last but certainly not least, dient er op structurele basis aandacht te worden besteed aan uw website. Search Engine Optimization bestaat dus zeker niet uit trucjes, maar des te meer uit hard werken! Of zoals wij vaak stellen: ‘Er bestaat geen lift naar succes. Je moet de trap nemen.’

Zoekmachineoptimalisatie door online marketingbureau yndenz

Online marketingbureau yndenz heeft ruime ervaring met zoekmachineoptimalisatie en verzorgt op dagelijkse basis online marketingactiviteiten voor een groot aantal websites en webshops. De online marketeers, tekstschrijvers, programmeurs en designers van yndenz werken elke dag met veel toewijding aan het verhogen van het rendement van de online uitingen van haar klanten. Naast het uitvoeren van alle overeengekomen werkzaamheden, hecht yndenz bovengemiddeld veel waarde het leveren van een volledige transparantie dienstverlening. Zeer frequent stelt yndenz dan ook uitgebreide rapportages op voor haar klanten, waarin zowel kwantitatieve als kwalitatieve resultaten uiteen worden gezet en worden de voornoemde rapporten met regelmaat op locatie persoonlijk toegelicht.

Benieuwd naar de dienstverlening van yndenz? Neem dan contact op via onze website of bel voor een vrijblijvende kennismaking met telefoonnummer 010-7370738. Graag tot snel!