Is het aantal organische bezoekers van uw website al enige tijd stabiel? Lijkt de limiet van het aantal bezoekers te zijn bereikt? Dan kan een gedegen content strategie u verder helpen. Het klinkt als een eenvoudig principe, meer verkeer door het uitbreiden van uw content. Niets is echter minder waar. Zo dient u de kwaliteit van uw pagina’s te behouden en mag er zeker geen dubbele content ontstaan. yndenz vertelt u waarom de juiste content strategie cruciaal is en hoe u te werk dient te gaan.

Waarom meer content schrijven?

Het schrijven van content over relevante onderwerpen die nog niet eerder uitgediept zijn, trekt nieuwe bezoekers aan voor uw website. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een website van 51 tot 100 pagina’s groot, gemiddeld 48% meer bezoekers genereren dan bedrijven met een website met een omvang van 1 tot 50 pagina’s. Bovendien genereren bedrijven die minimaal 2 keer per maand een blog of nieuwsartikel schrijven meer leads dan bedrijven die dit niet doen.

Landingspagina maken

Naast het schrijven van nieuwsberichten is het realiseren van landingspagina’s een goede manier om waardevolle content aan uw website toe te voegen. Bij het maken van een landingspagina wordt er een unieke tekst (tenminste 70% afwijkend van iedere andere tekst op uw website) geschreven, welke volledig is geoptimaliseerd voor één zoekwoord. Pagina’s die zijn toegespitst op uw activiteiten in een bepaalde regio zijn een goed voorbeeld van een veelvoorkomende soort landingspagina’s. Een keukenshowroom zou bijvoorbeeld landingspagina’s voor omliggende regio’s kunnen ontwikkelen (e.g. Keukens Rotterdam, Keukens Den Haag en Keukens Utrecht).

Onderwerpen bedenken

Waarschijnlijk vraagt u zich nu af over welke onderwerpen u zou kunnen schrijven voor uw website. Zorg er in ieder geval voor dat u informatieve content schrijft. Bekijk om te beginnen welke pagina’s van uw website reeds het meeste succes hebben; u hoeft het wiel immers niet opnieuw uit te vinden. Wanneer u in Google Analytics naar het onderdeel ‘site inhoud’ gaat, vindt u hier een overzicht van al uw pagina’s. Hier wordt inzichtelijk gemaakt welke pagina’s momenteel veel bezoekers aantrekken en derhalve voor welke onderwerpen u het beste additionele informatie kunt schrijven. Stel dat u schoenen verkoopt en het blijkt dat een pagina met ‘leren schoenen’ het meest populair is, dan zou u additionele informatie kunnen schrijven over dit type schoenen. Denk hierbij aan ‘leren schoenen onderhouden’ of ‘leren schoenen poetsen’. Door een pagina te schrijven inzake de onderhoud ‘leren schoenen’ kunt u extra verkeer naar deze pagina genereren.

Uiteraard is dit slechts één manier om een onderwerp te bedenken voor het schrijven van nieuwe unieke content. Het zou echter te ver gaan om in dit bericht alle manieren volledig uit te werken. Bent u benieuwd welke andere manieren er zijn om onderwerpen voor nieuwe content te bedenken? Of wilt u ondersteuning bij het schrijven van nieuwe unieke teksten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via: +31 (0)10 – 73 70 738.