Nederlandse consumenten shoppen massaal online! We deden maar liefst 142 miljoen online aankopen in 2015 waarbij in totaal ruim 16 miljard euro werd uitgegeven! Indrukwekkende cijfers die maar weer laten zien hoe ontzettend belangrijk ‘online’ nu is. De online uitgaven in 2015 waren flink hoger ten opzichte van het jaar ervoor, ruim 16%. Er werd in de webwinkels vooral veel geld besteed aan speelgoed, mode en voedsel. Ook niet geheel onbelangrijk: door de online aankopen is de detailhandel vorig jaar met 2,2% opgekrabbeld.

Forse groei online aankopen

Het onderzoek heeft plaatsgevonden in opdracht van Thuiswinkel.org en zelf noemen zij de groei spectaculair. Door de forse groei van de online aankopen is er voor het eerst sinds jaren zelfs groei te zien in het totale uitgavenpatroon van de Nederlandse consument. Maar, de omzet voor online shoppen stijgt harder dan de omzet in fysieke winkels.

In totaal gaven Nederlanders online 8,41 miljard uit aan producten zoals voedsel, speelgoed en kleding. Dit betekent een groei van 21,9% waarmee de online aankopen van producten het hardst zijn gestegen. Uitgaven aan diensten, zoals reizen en kaarten voor evenementen, namen met 10,3% toe. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat zo’n 77% procent van de Nederlanders (boven de 12 jaar) in 2015 online iets kochten. En misschien een opvallend feitje: mannen kopen online meer dan vrouwen én geven daarbij ook meer uit.

Verbeter uw conversiepercentage

Uiteraard weten we hoe belangrijk online de laatste jaren is geworden, maar de enorme hoeveelheid online aankopen heeft dit nu ook nog eens bevestigd! Een combinatie van een sterke en gebruiksvriendelijk website en online marketing is ontzettend belangrijk om de conversie op uw website te verhogen. Omdat wij als full service online marketingbureau als geen ander weten dat website ontwikkeling/webshop ontwikkeling en online marketing nauw met elkaar zijn verbonden, zijn wij u graag met beiden van dienst! Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738 of via ons online contactformulier.