Bij het optimaliseren van websites, is het belangrijk om te handelen volgens de richtlijnen van zoekmachines zoals Google. Onzorgvuldig handelen kan namelijk zeer negatief uitpakken en resulteren in slechte positioneringen in de zoekresultaten. Dit heeft als gevolg dat er minder bezoekers naar de website komen. Online marketingbureau yndenz benoemt een aantal punten die sterk afdoen aan de waardering van uw website door zoekmachines.

Snelheid website

Een pagina die traag laadt, wordt zowel door gebruikers als zoekmachines minder waardevol geacht. Trage websites krijgen een lagere positionering in de zoekresultaten en hebben een hoger bouncepercentage. In veel gevallen zijn veel overbodige code of te grote afbeeldingen op de website de oorzaak van de traagheid. Door de website op te schonen en de afbeeldingen zo veel mogelijk te comprimeren, kunnen browsers de website sneller laden.

SEO teksten

De teksten op een pagina zijn de belangrijkste content voor zoekmachines. Het is dan ook belangrijk dat deze de meest belangrijke zoekwoorden bevatten. Hiermee dient de website immers gevonden te worden. Het overmatig gebruik van zoekwoorden heeft echter een tegenovergesteld effect. Buiten het feit dat deze vorm van overoptimalisatie door zoekmachines wordt bestraft zorgt het er ook voor dat de teksten niet meer leesbaar zijn voor bezoekers.

Zorg er daarnaast altijd voor dat de teksten op de website uniek zijn. Wanneer er op meerdere URL’s (binnen één website of op meerdere websites) dezelfde tekst staat, zal deze namelijk aan worden gemerkt als dubbele content. Dit wordt bestraft door zoekmachines om vervuiling van de zoekresultaten te voorkomen.

Verborgen content

Wanneer teksten worden verborgen door bijvoorbeeld tekst dezelfde kleur als de achtergrond te geven, zo klein te maken dat het een stippellijn lijkt of achter afbeeldingen te verstoppen, wordt deze aangemerkt als verborgen content. Ook dit wordt bestraft door zoekmachines.

Linkbuilding

Een website met veel waardevolle links vanaf gerelateerde andere websites wordt beter gewaardeerd door zoekmachines. Met waardevolle links wordt bedoeld dat de andere website een hoge PageRank (waardering van Google) heeft en te maken heeft met hetzelfde onderwerp. Het hebben van links van ongerelateerde websites of websites met een lage waardering heeft juist een negatief effect.

Zoekmachine marketing

Online marketingbureau yndenz heeft veel ervaring in het optimaliseren van websites. Bent u benieuwd op welke punten uw website nog verbeterd kan worden en hoe yndenz u kan helpen bij het ontwikkelen van een omzet-verhogende online strategie? Vraag dan nu onze gratis en vrijblijvende QuickScan aan!