Het is belangrijk dat de kwaliteit van uw gehele website hoog is, niet alleen van de nieuwe content die u publiceert. Maar hoe kunt u dit nu het beste doen? Moet de grootste focus liggen op het optimaliseren van de bestaande content of het creëren van nieuwe content? In dit nieuwsbericht beantwoorden we deze vragen en geven wij u een aantal tips om de SEO van uw website naar een hoger niveau te brengen.

Voordelen van het optimaliseren van bestaande content

Pagina’s die al een tijd geleden zijn gepubliceerd hebben, als het goed is, zichtbaarheid en links opgebouwd. Hiermee wordt er een hogere paginawaarde gecreëerd. Hoe hoger deze waarde, hoe groter de kans dat uw pagina gevonden wordt op de eerste resultatenpagina van Google. Het is dus niet altijd verstandig om uw oude content volledig te gaan herschrijven. Hierdoor kunnen uw pagina’s juist waarde verliezen. Is de inhoud nog steeds relevant? Dan is het vaak al voldoende om de meta gegevens te optimaliseren. Zijn er gedeeltes van de content verouderd? Dan kunt u deze actualiseren. Het is belangrijk om de bestaande content up to date te houden. Indien u dit niet doet, bestaat de kans dat Google uw website minder vertrouwt en uw pagina’s steeds verder wegzakken binnen de zoekresultaten.

“Hoe hoger de paginawaarde, hoe groter de kans dat u uw pagina op de eerste resultatenpagina van Google staat.”

Hoe beoordeelt Google de content op uw website?

Dit doet Google op basis van twee factoren, namelijk de actualiteit van uw content en het waarheidsgehalte. Indien uw website niet wordt bijgehouden, kan deze door Google beschouwd worden als een website van lage kwaliteit. Staat er onjuiste informatie op, dan weet u zeker dat Google een lage waarde aan uw pagina zal geven. Dit komt voornamelijk voor in branches die gerelateerd zijn aan gezondheid en financiën. Foutieve informatie kan in dit geval een nadelig effect hebben op de bezoekers van de website.

yndenz helpt u bij het versterken van uw positie binnen Google

Als u in het bezit bent van een website moet u deze altijd onderhouden. Wij adviseren u dan ook om uw tijd niet alleen in het creëren van nieuwe content te steken, maar ook zeker in het onderhouden van de bestaande content. Deze zijn beide belangrijk voor de organische vindbaarheid van uw website. Bent u benieuwd hoe de vindbaarheid van uw website er momenteel voor staat? Het is mogelijk om een QuickScan uit te laten voeren door yndenz. Daarnaast kunnen onze online marketeers u ook helpen met Copywriting voor zowel de bestaande als de nieuwe content. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.