Misschien heeft u het al gezien: de LinkedIn bedrijfspagina’s zijn afgelopen maand op de schop gegooid. Niet alleen zijn de pagina’s voorzien van een nieuwe, frisse lay-out, ook zijn er een aantal nieuwe features aan toegevoegd. LinkedIn maakt het met deze update voor bedrijven onder andere gemakkelijker om een sterke community op te bouwen.

De nieuwe features binnen LinkedIn Pages (de benaming voor de bedrijfspagina’s) zijn voornamelijk gericht op het genereren van engagement, activeren van communities en stimuleren van conversies tussen klanten, werknemers en de volgers van een bedrijf. Wat is er precies nieuw?

Alle functies beschikbaar in app

Beheerders kunnen nu in de LinkedIn-app van alle functies gebruikmaken. Lange tijd waren de functionaliteiten voor bedrijfspagina’s in de app zeer beperkt, maar voortaan kunt u altijd en overal updates en reacties plaatsen en up-to-date blijven van al uw prestaties en conversaties.

Content suggesties

Degenen die het altijd lastig vinden om de juiste content te vinden voor hun doelgroep of die weinig respons krijgen, zijn waarschijnlijk blij met deze nieuwe functie. Bij content suggesties vindt u namelijk een overzicht met content die in uw branche het beste presteert.

Meer soorten content

Waar het voorheen alleen mogelijk was om afbeeldingen, (native) video’s en platte tekst te delen, is het nu ook mogelijk om onder andere PDF’s, Word-documenten en Powerpoint-presentaties te plaatsen. Zo wordt het eenvoudiger om content te delen dat visueel aantrekkelijker is.

Aangepaste knoppen

U kunt vanaf nu aangepaste knoppen toevoegen aan uw bericht om bepaalde acties te stimuleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘neem contact met ons op’, ‘registeren’, ‘aanmelden’ of ‘bezoek website’. Hiermee is direct duidelijk wat het doel van de post is.

Koppeling met Hootsuite

Met de mogelijkheid om LinkedIn met Hootsuite te koppelen, wordt het gemakkelijker gemaakt om meerdere social media accounts vanuit één omgeving te beheren. Beheerders ontvangen in Hootsuite een melding wanneer er activiteit plaatsvindt op hun LinkedIn pagina.

Professionele hulp bij inzet online marketing kanalen

Wilt u graag de online aanwezigheid van uw bedrijf optimaliseren, maar heeft u geen idee welke online marketing kanalen hier het meest geschikt voor zijn? yndenz helpt u hier graag bij! Onze online marketing experts hebben niet alleen verstand van social media, maar ook van e-mailmarketing, SEO, SEA en andere online marketing aspecten. Meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op door het online contactformulier op onze website in te vullen of door te bellen naar telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Gratis online marketing tips

Gratis op de hoogte blijven van alle ins en outs omtrent online marketing? Volg yndenz dan op LinkedIn of Facebook! Maandelijks plaatsen we gemiddeld twee nieuwsberichten met recente en relevante tips, trends en nieuws binnen het online marketing vak. Wilt u zelf graag meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur uw vraag dan gerust naar nieuws@yndenz.com en wie weet behandelen wij uw onderwerp in een volgend artikel.