Voor steeds meer bedrijven is de website een cruciaal onderdeel van hun marketing mix. Door de centrale rol die de website heeft binnen een organisatie en de belangrijke bijdrage die de website levert tijdens het lead generatie proces, investeren steeds meer organisaties in design, conversie optimalisatie en zoekmachine optimalisatie.

Uit een onderzoek onder 1500 marketing managers blijkt dat 72% van alle organisaties van plan is hun budget, bestemd voor de website, te verhogen. Daarnaast verwacht men meer te investeren in landingspagina’s, Social Media en Search Engine Optimization (ook wel: SEO).

Alhoewel men niet verwacht meer te gaan adverteren in zoekmachines, bezetten deze ‘pay-per-click’ (PPC) advertenties nog wel het grootste deel van het online marketing budget. Na PPC besteedt men het meeste van het online marketing budget aan Website Management en Search Engine Optimization. Ook het adverteren in Social Media wordt steeds belangrijker. Uit het onderzoek blijkt dat  hier bijna 10% van het beschikbare budget naar toe gaat.