Binnenkort begint het schooljaar weer. Normaliter een tijd voor onder andere adverteerders om op in te spelen. Maar met de coronapandemie ziet ook deze tijd van het jaar er dit jaar heel anders uit. Dat betekent dat er ook om een andere aanpak dan normaal wordt gevraagd. In dit nieuwsbericht gaan we in op wat er precies is veranderd en hoe u op deze verandering kunt inspelen.

Veranderende zoekopdrachten

Ouders van kinderen die weer naar school moeten gebruiken andere zoektermen dan normaliter. In plaats van zoekopdrachten naar spullen als rugzakken en etuis, wordt er nu vooral gezocht op termen als thuisscholing. Ook zoekopdrachten voor het inrichten van een geschikte plek om thuis naar school te kunnen zijn populair. Zo werd er de laatste tijd een stuk meer naar bureaus gezocht.

“Er werd de laatste tijd een stuk meer naar bureaus gezocht.”

Veranderende zoekintentie

De veranderende zoekopdrachten brengen ook een andere zoekintentie met zich mee. Waar eerdere zoekopdrachten vaak meer een converterende intentie hadden, worden er nu meer informatieve zoekopdrachten gedaan. Dit zijn zoekopdrachten waarbij bijvoorbeeld gezocht wordt naar informatie over de thuisscholing. Dat betekent ook dat er meer vragen worden gesteld en de zoekopdrachten gemiddeld langer worden. Dit alles leidt tot een meer gefragmenteerd zoeklandschap.

Hoe in te spelen op de veranderingen

Het blijft natuurlijk belangrijk om te voldoen aan de zoekintentie van consumenten. Dit vraagt dit jaar dus ook om een andere aanpak. In het geval van de informatieve zoekopdrachten is het belangrijk om daadwerkelijk antwoord te geven op de vraag die wordt gesteld, uiteraard ook het liefste met uw producten en/of diensten daarin verwerkt. Zo kunt u deze informatieve zoekopdrachten toch omzetten in conversies.

“Het blijft belangrijk om te voldoen aan de zoekintentie van de consument.”

SEA of SEO uitbesteden

Heeft u in deze veranderende tijd behoefte aan hulp bij uw online marketing? U kunt dan de hulp inschakelen van een online marketingbureau. Bij yndenz hebben we verschillende specialisten die u op weg kunnen helpen of uw SEA en/of SEO uit handen kunnen nemen. Wilt u graag meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.