Maakt u normaal gesproken gebruik van zoekwoorden onderzoektools voor het generen van onderwerpen voor uw content strategie? In dit nieuwsbericht leest u hoe u User Generated Content (UGC) in kunt zetten om uw SEO-prestaties te verbeteren.

Verschillende UGC bronnen

UGC (User Generated Content) is door de gebruiker gecreëerde en gedeelde content, welke ingezet kan worden voor het verbeteren van uw content strategie. Zo kunnen ideeën voor onderwerpen uit de volgende UGC-bronnen gehaald worden:

1. Forums

Door middel van forums, zoals Reddit en Quora, kunt u inzicht krijgen in de onderwerpen waar het publiek interesse in heeft. Ook kunnen de reacties extra context geven voor het beter begrijpen van de gevoelens rond deze onderwerpen.

2. Klantenfeedback

Vraag uw publiek waar ze interesse in hebben door middel van één-op-één interviews, brainstormsessies in een groep, peilingen of social media.

3. Sales/klantenservice teams

Ga in gesprek met interne teams die veel klantcontact hebben (denk aan sales en klantenservice) om FAQs en klantfeedback te bespreken.

4. Trending onderwerpen

Haal inspiratie uit trending onderwerpen, welke u van bronnen als Google Trends, Google Nieuws, Youtube, en Exploding Topics kunt halen. Ook kunt u samen met uw team brainstormen over welke onderwerpen mogelijk trending zijn op basis van wereldgebeurtenissen en popcultuur.

5. Review de best presterende content

Bekijk uw eigen best presterende content van de afgelopen 3, 6 of 12 maanden. Probeer naar overeenkomsten te zoeken in de content die goed presteert en aan de hand hiervan nieuwe content ideeën te genereren.

6. Reacties onder artikelen

Zoek naar relevante onderwerpen in de reacties onder zowel uw eigen geschreven artikelen als die van concurrenten.

7. Social listening

Met social listening kunt u ontdekken wat uw publiek online te zeggen heeft. Zo kunnen vermeldingen over uw organisatie en andere relevante onderwerpen gemonitord worden door middel van social listening tools. Ook kunt u zelf handmatig onderzoek doen door specifieke hashtags of trefwoorden op te zoeken.

8. Google’s zoekfuncties

De zoekfuncties van Google bieden een efficiënte manier om inspiratie op te doen uit gerelateerde zoekopdrachten. Denk aan features als ‘Autocomplete’, ‘Gerelateerde zoekopdrachten’ en ‘Mensen vragen ook’.

9. Reviews

Bekijk de reviews van uw klanten op reviewsites als Google Mijn Bedrijf, Trustpilot en Facebook. Deze reviews zitten namelijk vol met wijze raadgevingen voor het verbeteren of promoten van uw product of dienst. Let vooral op de 1-ster beoordelingen, om te achterhalen tegen welke problemen het publiek aan loopt, zodat u deze aan kunt pakken.

SEO-content uitbesteden aan yndenz

Wilt u graag goed presterende content op uw website, maar heeft u de kennis niet in huis om dit voor elkaar te krijgen? Bij yndenz kunnen we uw SEO en content strategie voor u uit handen nemen. Ook kunnen we u helpen met onze overige online marketing diensten. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.