Het gebruik van social media in marketing en PR heeft de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen maar blijft desondanks een moeilijk onderwerp voor vele marketingmanagers. Het is bijvoorbeeld niet onwaarschijnlijk dat honderd verschillende communicatie professionals allemaal een ander antwoord geven op de vraag wat social media marketing en PR precies is.

De interesse in social media als marketing tool blijkt wel uit een recent onderzoek van IBM. Ruim 80% van de ondervraagde marketing managers geeft aan de komende jaren (verder) aan de slag te willen met social marketing. Met bijvoorbeeld wereldwijd 750.000.000+ Facebook gebruikers en 200.000.000+ Twitteraars is dit natuurlijk niet vreemd.

MarketingSherpa analyseert in hun Social Media Marketing and Pr Benchmark guide de inzet van social media. 76% van de ondervraagde professionals was het eens met de stelling dat social media om een andere benadering van klant communicatie vraagt. Om dit te verwezelijken bleek dat 48% van de ondervraagde hiervoor het beschikbare budget verhoogden.

Desondanks zijn er ook nog veel obstakels. Uit het onderzoek van IBM blijkt dat men in uiteenlopende sectoren tegen dezelfde problemen aanloopt: te veel data, te weinig instrumenten voor analyse en een gebrek aan vooraf gestelde communicatiedoelstellingen. Tevens zijn de ondervraagde managers het eens dat gespecialiseerde bedrijven en consultants veel efficiënter zijn in de planning en uitvoering van social media beleid.