LinkedIn is hét netwerk als het gaat om leadgeneratie binnen de business-to-business markt. Met meer dan een half miljard gebruikers is het kanaal het grootste zakelijke sociale platform op de wereld. Via dit platform is het mogelijk om gericht te adverteren op onder andere bedrijfssectoren, bedrijfsgroottes, bedrijfsnamen, functietitels en vaardigheden. Echter vergt het generaliseren van kwalitatieve leads uit LinkedIn campagnes veel tijd en aandacht. Om dit zo zorgvuldig mogelijk te doen, dient u enkele stappen te doorlopen.

“De juiste content zet leads om in klanten.”

Adverteren via LinkedIn is zeer waardevol. Met iedere campagne kunt u zich via dit kanaal namelijk richten op een specifieke doelgroep. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties alleen getoond worden aan de personen of bedrijven die u ook daadwerkelijk wilt bereiken. Om kwalitatieve leads te genereren, moet er wel zeer campagnegericht gewerkt worden.

Stap 1: Bepaal het onderwerp en de doelgroep

Deze eerste stap bevat de kritische succesfactoren van een marketingcampagne. Loopt de campagne, dan kunt u de doelgroep op basis van verkregen data eventueel uitbreiden of verkleinen. Kies voor het juiste onderwerp, zodat u ook direct de juiste boodschap op uw doelgroep overbrengt. Door de boodschap af te stemmen op de wensen van de doelgroep, vergroot u bovendien de kans op meer leads vanuit een advertentie.

Stap 2: Pas de juiste lead magnet toe

Een lead magnet, ofwel een gratis (content)aanbod in ruil voor contactgegevens, zorgt ervoor dat bezoekers worden geholpen met een relevant probleem. Een lead magnet kan op verschillende manieren worden toegepast op uw website. Denk bijvoorbeeld aan een whitepaper of een gratis demo van een bepaald product. Door goed te bedenken wat waardevol genoeg is voor uw doelgroep, kan een lead sneller en eenvoudiger worden omgezet in een klant.

“Bedenk goed wat waardevol genoeg is voor uw doelgroep, zodat een lead sneller wordt omgezet in een klant.”

Stap 3: Zet LinkedIn Lead Gen Forms in

Door LinkedIn Lead Gen Forms te gebruiken, kunt u via gesponsorde content sneller waardevolle leads genereren. Dankzij de pre-filled formulieren op basis van uw LinkedIn-data, zijn gebruikers eerder geneigd actief mee te doen dan wanneer zij zelf gegevens moeten invullen. Door een call-to-action hieraan toe te voegen, zullen zij tevens eerder content downloaden, meer informatie opvragen of zichzelf inschrijven.

Stap 4: Gebruik afbeeldingen met sterke content

De afbeelding bij een bericht valt vaak het eerst op. Belangrijk is dan ook het juiste beeld bij een bericht te zoeken. Ons advies hierin is om diverse beelden en aantrekkelijke buttons te testen. Bedenk hierbij tevens een tekst die uw gebruikers stimuleert om op de advertentie te klikken. Door meerdere advertenties te gebruiken wordt sneller duidelijk welke data wel werkt en welke juist niet. Laat iedere advertentie deelnemen aan de veiling zodat u zelf kunt bepalen welke advertentie beter presteert. Blijf uw campagne wel managen en optimaliseren. Op deze manier vergroot u de kans op een continue stijging in het aantal LinkedIn leads.

Stap 5: Stel de doelgroep in

Zoals eerder vermeld is het met LinkedIn adverteren zeer gemakkelijk om op een specifieke doelgroep te targetten. Dit kan zowel door middel van Audience Matching als door zelfsamenstelling:

Audience Matching: Met Audience Matching is het mogelijk uw advertentie te richten op bezoekers die in de afgelopen 90 dagen uw website of een specifieke pagina op uw website hebben bezocht. Deze worden achterhaald aan de hand van IP-adressen. Tevens biedt LinkedIn de mogelijkheid bedrijven of e-mailadressen uit uw klantendatabases te uploaden, zodat doelgericht op deze bezoekers kan worden geadverteerd.

Zelfsamenstelling: Wanneer u zelf de doelgroep samenstelt, raden wij aan specifieke criteria te selecteren om uw gewenste doelgroep te bereiken. Denk hierbij aan demografische gegevens zoals geslacht en leeftijd, geografische gegevens zoals een bepaalde stad of regio of juist op een bepaalde bedrijfstak, functietitel of studierichting.

“LinkedIn adverteren maakt het gemakkelijk om op een specifieke doelgroep te targetten.”

Stap 6: Stel budget in

We adviseren om in LinkedIn een budget van minimaal €300,- uit te geven per campagne, met een maximaal budget van €25,- per dag en hierbij kosten per klik te selecteren als biedstrategie. Aan de hand hiervan is er voldoende data om campagnes te optimaliseren en de kosten per lead te beperken.

Stap 7: Koppel met het CRM of marketing automation-systeem

Van belang is dat u het salesteam op de hoogte stelt van de binnengekomen leads. Maak hiervoor een koppeling tussen de campagne en het CRM of marketing automation-systeem. Hierdoor krijgen zij gemakkelijk inzicht in de fase waarin leads zich binnen het aankoopproces bevinden. Op basis hiervan kunnen campagnes worden bijgesteld zodat de groei in het aantal conversies gestaag blijft of zelfs versneld.

Ondersteuning bij opzetten LinkedIn campagne

Als specialist op het gebied van online marketing biedt yndenz ondersteuning in het optimaliseren van een bestaande campagne of bij het opzetten van LinkedIn advertenties. Onze online marketing experts kunnen u uitstekend van dienst zijn met het effectief doorlopen van de verschillende stappen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de voor u relevante mogelijkheden te bespreken. Stuur een bericht via onze website of neem contact op via +31 (0)10 – 737 07 38.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste online marketing nieuws? Volg yndenz dan op Facebook of LinkedIn. We plaatsen iedere maand recente en relevante tips, trends en nieuwtjes op online marketing gebied. Heeft u zelf een vraag waarop u graag antwoord zou willen hebben? Stuur deze dan gerust door naar nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen wij deze dan uitgebreid in een volgend nieuwsbericht.