Het verkoopproces is over het algemeen op te delen in diverse fasen, met het accorderen van de offerte als een van de meest concrete succespunten. Na het versturen van de offerte maken veel bedrijven echter de fout om een lange stilte te laten vallen. De warme, doch prille, relatie loopt dan immers het gevaar om te bekoelen. Door middel van correcte telefonische opvolging wordt de kans op een succesvol verkoopproces aanzienlijk vergroot.

Offerte opstellen

Het opstellen van een persoonlijke en transparante offerte kan voorkomen dat het contact stil valt. Zorg er zodoende voor dat u gedurende de gesprekken voor het offerte stadium precies weet wat de wensen van de klant zijn en beschrijf deze in uw offerte. De potentiële klant zal dan immers minder vragen en bedenktijd nodig hebben. Vertrouwen speelt hierin uiteraard de meest belangrijke factor. Wanneer offerten meer omvangrijker zijn kan het dan ook zeker een zeer goede keuze zijn om uw offerte in een persoonlijk gesprek toe te lichten. Maak bij het versturen of bespreken van uw offerte in ieder geval altijd duidelijk wat de vervolgstappen zijn na een eventueel akkoord. Zodoende weet uw potentiële klant altijd waar hij/zij aan toe is.

Offerte opvolgen

Mocht er onverhoopt toch een stilte vallen na het versturen van uw offerte, dan is het tijd om zelf het initiatief te nemen. Wanneer dit moment is aangebroken, is enkel op gevoel en hetgeen u heeft besproken te bepalen. Wel is deze keuze erg belangrijk. Belt u immers te vroeg dan kan u opdringerig overkomen en belt u niet of te laat, dan voelt de potentiële klant zich niet belangrijk genoeg. Het vinden van de juiste timing is dan ook belangrijk.

Wanneer u de klant telefonisch spreekt en deze nog geen antwoord kan geven op uw offerte, zorg er dan altijd voor dat u aan het einde van het gesprek een nieuw contactmoment afspreekt. Hierbij kunt u de potentiële klant zelf laten bepalen wanneer dit opportuun is. Hij/zij kan immers het beste bepalen wanneer uw offerte prioriteit krijgt. Cruciaal is hierbij wel dat u dit volgende contactmoment direct vastlegt, zodat u zich aan deze afspraak kunt houden.

Telefonische acquisitie en opvolging

Wilt u hulp bij uw telefonische acquisitie en opvolging? Online marketingbureau yndenz heeft ruime ervaring in het opvolgen van online gegenereerde leads. Neem vandaag nog contact op via ons online contactformulier of bel naar +31 (0)10 737 07 38.