Gaat u een nieuwe website opzetten? Of wilt u uw huidige website een make-over geven? Dan is het belangrijk goed na te denken over webdesign, aangezien een commercieel krachtige website of webshop begint bij gedegen webdesign. Dit kan namelijk een impact hebben op bijvoorbeeld de mate waarin bezoekers worden geconverteerd naar klanten, de gebruiksvriendelijkheid en de potentie om hoge positioneringen te behalen in zoekmachines.

Vandaag de dag staat het internet vol met websites en webshops. Alles wordt tegenwoordig online opgezocht en er zijn misschien wel honderden websites te vinden over één bepaald onderwerp. Hoe zorgt u er nou voor dat uw webdesign er goed uitziet? Onderstaande tips zullen zaken als conversieratio, gebruiksvriendelijkheid en het complete uiterlijk van de website bevorderen.

“Een goed webdesign heeft een positieve invloed op onder andere de gebruiksvriendelijkheid en de conversieratio.”

Doelgroep

Zorg allereerst dat duidelijk is wie de doelgroep van de website is. Is de website bedoeld voor kinderen? Dan worden meer fellere kleuren en afbeeldingen en minder tekst gebruikt dan bij websites voor volwassenen. Een zakelijke website moet juist rust uitstralen en professioneel overkomen.

Logo

Zorg voor een goed, duidelijk en uniek logo. Hiermee laat u zien waar uw website voor staat en het is vaak het eerste wat een bezoeker ziet. Die eerste indruk kunt u natuurlijk maar één keer maken.

Less is more

Wanneer u een huisstijl gaat bepalen, zorg er dan voor dat deze maximaal drie kleuren heeft. Door te veel verschillende kleuren te gebruiken, wordt het voor de bezoeker te druk en te ingewikkeld. Minder gebruik van kleuren helpt bij een strakke uitstraling van de website. Zorg er daarnaast voor dat de website overzichtelijk en duidelijk blijft en zet deze dus niet vol met afbeeldingen, tekst en advertenties.

Testen

Test alles wat u doet en zorg ervoor dat uw doelgroep goed reageert op veranderingen. Dit kan door middel van A/B-testen.

Call-to-actions

Door gebruik te maken van de juiste call-to-actions, kan onder andere de conversieratio worden verhoogd, omdat bezoekers meer worden aangespoord om actie te ondernemen. Zorg dat deze buttons opvallen door ze bijvoorbeeld een kleur te geven, maar houd er rekening mee dat ze niet in de weg staan.

Content

Schrijf content voor uw doelgroep. Heeft u een jonge doelgroep, gebruik dan ‘je’ in plaats van ‘u’. Anders kan het namelijk averechts werken. Denk daarnaast goed na over de tekstindeling. Gebruik op de homepage duidelijke korte titels, niet te veel tekst en wijs bezoekers door naar informatieve achterliggende pagina’s. Natuurlijk mag op een informatieve pagina wel meer tekst staan.

Websitesnelheid en mobiele bruikbaarheid

Een langzame website zorgt voor een negatieve ervaring en verhoogt de kans op een hoog bouncepercentage. Zorg dus voor een snelle website én zorg er tevens voor dat de website ook op mobiel goed wordt getoond. Dit is namelijk goed voor een betere score in de Google zoekresultaten.

Wees origineel

Het is tegenwoordig mogelijk om templates te kopen, zodat u direct een kant-en-klaar webdesign heeft. Dit is echter geen goed idee. Zorg voor een eigen webdesign waarin uw persoonlijkheid naar voren komt en die uniek is van andere websites. Denk goed na over wat u wilt dat uw website uitstraalt en waar deze voor staat en verwerk dit zoveel mogelijk in het design.

“Koop geen kant-en-klaar webdesign, maar creëer een webdesign met uw persoonlijkheid.”

Webdesign met behulp van yndenz

Wilt u een nieuwe website opzetten of wilt u uw huidige website een make-over geven? De experts van online marketingbureau yndenz ondersteunen u hier graag bij! Wij nemen uw huidige design kritisch onder de loep en helpen bij het creëren van een goed webdesign. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een vrijblijvende kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer online marketing nieuws

Volg yndenz op Facebook of LinkedIn! Wij plaatsen maandelijks gemiddeld twee nieuwsberichten met de laatste trends, tips en nieuwtjes over relevante onderwerpen op het gebied van online marketing. Wenst u zelf meer informatie over een specifiek onderwerp? Stel dan gerust uw vraag via nieuws@yndenz.com. Wij geven u dan graag een uitgebreid antwoord in een volgend artikel!