Websites worden steeds vaker bezocht op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Bij de meeste websites ligt het aantal mobiele bezoekers ondertussen zelfs boven de 60 procent! Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website is geoptimaliseerd voor gebruikers van mobiele apparaten. Alleen dan weet u zeker dat u het maximale rendement behaalt met uw website of webshop. In dit artikel geven wij u een aantal tips waarmee u bewerkstelligt dat de mobiele versie van uw website in de smaak zal vallen bij zowel zoekmachines als bij bezoekers.

Snelheid essentieel onderdeel van mobiele websites

Websitebezoekers met mobiele apparaten zijn vaak onderweg en hebben geen zin om lang te moeten wachten tot een website of webshop is geladen. Bovendien is de laadtijd van uw (mobiele) website ook nog eens een belangrijke ranking factor voor Google! Daarom is het essentieel om de laadtijd van uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten. Dit doet u onder andere door afbeeldingen te comprimeren en door CSS bestanden en JavaScripts zo efficiënt mogelijk in te laden.

“Bezoekers met mobiele apparaten laten langzame websites links liggen.”

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om caching in te schakelen voor content die op iedere pagina hetzelfde is; denk ter illustratie aan een logo. Op die manier hoeft deze content niet opnieuw te worden ingeladen wanneer een bezoeker navigeert tussen de verschillende pagina’s op uw website. Tot slot is het verstandig om het aantal automatische doorverwijzingen (ook wel redirects genoemd) te beperken. Zo raadt Google aan om mobiele gebruikers enkel automatisch door te verwijzen van de reguliere versie van een pagina naar de mobiele versie van diezelfde pagina, maar om verder (nagenoeg) geen redirects te gebruiken. Immers, iedere redirect leidt tot een nieuw serververzoek om een pagina te laden en zal door de benodigde extra laadtijd de gebruiksvriendelijkheid voor mobiele bezoekers negatief beïnvloeden.

Optimaliseer de gebruikerservaring van uw mobiele website

Voor een optimale gebruikerservaring is het belangrijk om het ontwerp van uw mobiele website aan te passen aan de beperkingen van mobiele apparaten. Zo gebruiken mobiele bezoekers hun vingers in plaats van de veelvuldig toegepaste muis. Realiseer dan ook een wijze van navigeren op uw website die gebruiksvriendelijk is mobiele bezoekers. Daarnaast is het verstandig om geen gebruik te maken van pop-ups die een groot gedeelte van het scherm bedekken. Dergelijke pop-ups belemmeren namelijk het gebruik van uw website aanzienlijk en zoekmachines straffen websites zelfs af die hier gebruik van maken. Noodzakelijke pop-ups zoals cookiemeldingen en kleinere banners kunnen overigens wel zonder problemen worden toegepast.

Conversieoptimalisatie voor mobiele websites

Tot slot is het belangrijk om er zorg voor te dragen dat uw conversiemogelijkheden gemakkelijk kunnen worden gevonden en opvolgend kunnen worden gebruikt door mobiele gebruikers. Dit betekent meestal dat u het ontwerp van uw website dient te versimpelen voor mobiele apparaten. Door kortere teksten toe te passen en minder menu items weer te geven, voorkomt u dat gebruikers met hun mobiele apparaat ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Daarnaast is het cruciaal dat de verschillende contactmogelijkheden op uw website of webshop zijn geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers.

“Zorg dat bezoekers op uw mobiele website eenvoudig kunnen converteren.”

Uw mobiele website in de professionele handen van yndenz

Bent u benieuwd hoe wij uw website optimaliseren voor gebruikers van mobiele apparaten? Ons team kan uw website volledig responsive opbouwen, zodat u dezelfde content kunt gebruiken voor zowel de desktop versie als voor de mobiele versie van uw website. Uiteraard zorgen wij hierbij tevens voor een korte laadtijd, een uitstekende gebruikerservaring én optimalisatie voor conversies. Benieuwd naar hetgeen wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Stuur ons een bericht via onze website of bel ons op telefoonnummer 010-7370738.