WhatsApp timmert al weer een aantal jaren succesvol aan de weg als berichtendienst. Ondertussen heeft WhatsApp wereldwijd zo’n 500 miljoen gebruikers die op een gemiddelde dag circa 50 miljard berichten via de dienst versturen. De dienst is bij uitstek geschikt voor snelle communicatie en het delen van content. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven de weg naar deze moderne vorm van communicatie weten te vinden.

WhatsApp zakelijk inzetten

Omdat het aantal gebruikers van WhatsApp in Nederland op 9,6 miljoen wordt geschat en het gebruik van deze dienst geen hoge kosten met zich meebrengt, is WhatsApp een zeer interessant medium om ook zakelijk in te zetten. Eén van de manieren om dit te doen, is het toepassen van WhatsApp als servicekanaal. Zo hebben diverse webshops inmiddels een telefoonnummer online staan, waarmee bezoekers een vraag via WhatsApp kunnen stellen. Bij retailer Coolblue is het inmiddels mogelijk om via WhatsApp een vraag over een product te stellen of om hulp te vragen bij installatie of ingebruikname. Doordat tijdens een WhatsApp-gesprek direct foto’s, video’s of links naar websites kunnen worden meegestuurd, stellen ze bij Coolblue dat ze kun klanten als zodanig beter van dienst kunnen zijn.

De WhatsApp share button

Daarnaast bestaat voor online marketingdoeleinden de mogelijkheid om een ‘WhatsApp share button’ op uw website te integreren. Met behulp van deze knop kunnen bezoekers een webpagina doorsturen naar één of meerdere van hun WhatsApp-contacten. Het gebruik van deze specifieke knop is vooral populair op webshops en websites met nieuwsartikelen. Zo meldde de Amerikaanse entertainment website BuzzFeed dat de WhatsApp share button inmiddels meer verkeer naar de website genereert dan de vergelijkbare Twitter share button. In Nederland heeft bijvoorbeeld de Bijenkorf de groene WhatsApp knop in haar website geïntegreerd. De knop stelt bezoekers in staat om een verlanglijstje met producten door te sturen.

Als bedrijf content delen via WhatsApp

Tot slot kunt u als bedrijf geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om zich in te schrijven voor uw updates of nieuwtjes via WhatsApp. Dit kunt u zien als een moderne variant op de e-mailnieuwsbrief. In Nederland doet NRC Q dit inmiddels al op grote schaal. Door een speciaal 06-nummer toe te voegen, kunnen mensen zich direct inschrijven voor deze dienst. Vervolgens ontvangen zij dagelijks maximaal vier nieuwsupdates van NRC Q. Het voordeel van deze moderne manier van content delen, is dat WhatsApp meer triggert om te reageren op ontvangen berichten. Voor bedrijven wordt het zo eenvoudiger om de conversatie aan te gaan met (potentiële) klanten.

yndenz: full-service online marketing

Doordat yndenz beschikt over een hecht team bestaande uit programmeurs, tekstschrijvers, online marketeers en designers, kunnen wij u van dienst zijn binnen het gehele spectrum van het vakgebied online marketing. Wilt u WhatsApp inzetten voor zakelijke doeleinden? yndenz kan u enerzijds helpen bij het bepalen van een succesvolle strategie aangaande een commercieel krachtige inzet van WhatsApp en anderzijds bij de daadwerkelijke implementatie op uw website of webshop. Wilt u eens vrijblijvend kennismaken met ons? Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 010-7370738. Ook kunt u ons uiteraard bereiken middels het online contactformulier op deze website.