Uit een onderzoek van PostNL blijkt dat Nederlanders inmiddels liever online dan fysiek winkelen en dat het internet steeds vaker als informatiebron wordt gebruikt. Uit een ander onderzoek gedaan door MBooth onder 1500 consumenten blijkt dat 53% van de ondervraagde personen Facebook gebruikt voor interactie met een merk. Ook schreef 42% een online post over een product of merk en schreef 33% een online productbeoordeling. Zij concludeerden ook dat voor baby gerelateerde items Facebook het meest wordt toegepast om informatie op te zoeken. YouTube is dit voor muziekmerken. Voor elektronische producten zijn beoordelingssites het meest populair.

De Vrije Universiteit van Amsterdam concludeert tevens dat de kans op een impulsieve aankoop stijgt als een klant tevreden is over een webwinkel. Een niet te opdringerige en vriendelijke benadering van bezoekers werkt daarbij als een stimulans voor consumenten.

In de eVisie, opgesteld door Rabobank, blijkt echter dat de gemiddelde ondernemer zijn verkoopkanalen niet of onvoldoende klantgericht inzet. Ook zien winkeliers internet vooral als verplichte aanvulling op de reguliere marketing en verkoopkanalen. Men concludeert dat er nog veel verbeteringen mogelijk zijn.