Social Media marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van menig online marketing strategie. Twitter is één van de kanalen dat hier uitermate geschikt voor is. Bijkomend blijkt uit het ‘EuroPNstyles’ onderzoek van Porter Novelli dat Nederlanders veel actiever zijn op Twitter dan onze buurlanden. 30% van de Nederlanders twitteren tegenover 24% van de Duitsers, 22% van de Fransen en 14% van de Belgen.

Twopcharts, waar verschillende ranglijsten rondom Twitter worden bijgehouden, meldt dat Nederlanders die actief zijn op Twitter gemiddeld 15.8 tweets per dag versturen. Terwijl 83.5% van de populatie dit gemiddeld tenminste 1 keer per dag doet, verstuurt 42% zelfs gemiddeld meer dan 10 tweets per dag.

Het gebruik van Twitter als onderdeel van een online strategie kan door zowel grote als kleine ondernemingen worden toegepast. In Nederland bestaan 52 accounts op Twitter met minimaal 100.000 volgers. Dit zijn zowel publicaties die hun headlines via Twitter verspreiden, grote ondernemingen als mensen.

Er zijn verschillende gratis Social Media marketing ‘tools’ die helpen bij het identificeren van specifieke Twitter gebruikers. Hierbij kan de focus liggen op zowel een specifieke markt als geografisch gebied. Belangrijk is hierbij wat het engagement-level van deze Twitteraars is. Hiermee wordt bedoeld of deze gebruiker informatie ook verder verspreid (retweeting) en wie hun volgers zijn. Voorbeelden van dit soort tools zijn Twiangulate en Twellow.

Voordat Twitter daadwerkelijk bijdraagt aan het versterken van de online marketing activiteiten is het van belang het juiste soort tweets te versturen. Volgens onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit, MIT en Georgia Tech worden maar 36% van de verzonden tweets interessant gevonden. 39% beschouwd men als middelmatig en voor 25% van de tweets geldt dat ze niet interessant genoeg gevonden worden om te lezen.