Lokale SEO is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Inmiddels heeft ongeveer de helft van alle zoekopdrachten in Google een lokale zoekintentie. Heeft u een onderneming met een (fysieke) locatie in een bepaalde stad of regio? Dan wilt u natuurlijk ook online gevonden worden door mensen uit die bepaalde stad of regio.

Lokale SEO is in principe hetzelfde als reguliere zoekmachineoptimalisatie, maar dan gericht op het optimaliseren van online aanwezigheid voor zoekopdrachten uit een bepaalde stad of regio. Door lokale zoektactieken te gebruiken, kunt u uw bedrijf beter positioneren en aan lokale klanten promoten wat u te bieden heeft. Door onderstaande tips op te volgen, zorgt u ervoor dat uw lokale SEO op orde is en de doelgroep in uw regio dus beter wordt bereikt.

“Tip: twijfelt u of lokale SEO nut heeft voor uw bedrijf? Google op uw hoofdzoekwoord en kijk of hier voornamelijk lokale resultaten tussen staan.”

Een goede basis

Omdat lokale SEO ook gewoon zoekmachineoptimalisatie is, is een goede basis belangrijk. Zorg ervoor dat de website in orde is en alle on-page SEO-elementen geoptimaliseerd zijn. Denk dus bijvoorbeeld aan de websitesnelheid, een mobielvriendelijke versie van de website en pagina’s met unieke meta titels en meta omschrijvingen, waarin subtiel uw regio of plaats in is verwerkt.

Google Mijn Bedrijf

Een Google Mijn Bedrijf pagina is tevens zeer belangrijk voor lokale SEO. Hiermee komt uw bedrijf namelijk in Google Maps, waardoor u ook in de lokale zoekresultaten op het kaartje te zien bent. Heeft u nog geen Google Mijn Bedrijf pagina of moet u de huidige pagina optimaliseren? Zorg dan voor een volledige beschrijving van het bedrijf, upload een logo of een foto van het bedrijfspand, update de openingstijden en contactgegevens en voeg foto’s toe van de producten of diensten die u levert. Het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf is geheel gratis en heeft een positieve invloed op de online zichtbaarheid.

Lokale content creëren

Schrijf content waarin uw werkgebied of de locatie van uw fysieke locatie wordt benoemd. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig op de ‘over ons’ pagina, door te vertellen waar het kantoor of de winkel zich bevindt of op een dienstenpagina, door te vertellen waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook is het slim om speciale pagina’s te schrijven die gericht zijn op de zoekterm van uw product of dienst in combinatie met uw locatie.

Lokale links en reviews

Ga op zoek naar lokale websites en online bedrijvengidsen en vraag of zij een link willen ruilen of op hun website een link naar uw website willen plaatsen. Op deze manier ziet Google namelijk dat u ook lokaal relevant bent. Positieve reviews zijn voor Google tevens belangrijk om hoger te ranken in de lokale zoekresultaten. Vraag klanten dus om een review wanneer een project is afgerond of wanneer zij hun bestelling hebben ontvangen.

“Hoe meer positieve reviews, hoe hoger de positie van uw bedrijf waarschijnlijk is in de lokale zoekresultaten.”

Structured data

Zet structured data in om contactgegevens aan Google door te geven. Hiermee wordt het voor de zoekmachine een stuk eenvoudiger gemaakt. Vooral in combinatie met een Google Mijn Bedrijf pagina wordt het maximale uit de structured data voor lokale bedrijven gehaald.

Lokale SEO door online marketingbureau yndenz

Met bovenstaande tips komt u al een heel eind, maar het is vooral belangrijk om lokale SEO altijd goed bij te houden. Heeft u hulp nodig met lokale SEO? Weet dan dat de online marketing experts van yndenz u hier graag bij ondersteunen. Wilt u graag meer informatie of een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier op de website of telefonisch via +31 (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag meer lezen over interessante en relevante online marketing onderwerpen? Volg yndenz dan op Facebook of LinkedIn. Via deze kanalen houden wij u op de hoogte van al onze berichten met trends, tips en nieuws op het gebied van online marketing. Wanneer u zelf graag nog iets wilt weten over een specifiek online marketing onderwerp, kunt u uw vraag altijd doorsturen naar nieuws@yndenz.com. Wij behandelen uw vraag of onderwerp dan graag uitgebreid in een volgend artikel!