Zoals u eerder bij ons kon lezen heeft Google afgelopen mei de Page Experience Update aangekondigd. Inmiddels heeft Google ook bekendgemaakt wanneer deze update live gaat. Dit zal in mei 2021 gebeuren. Dat klinkt alsof u nog ruim de tijd heeft om u voor te bereiden, toch kunt u hier beter niet al te lang mee wachten. In dit bericht vertellen we u waarom, en nemen we u mee in de verwachte impact die deze update gaat maken.

Impact op de zoekresultaten

De directe impact op uw zoekresultaten zullen in eerste instantie niet enorm zijn. Dit komt mede doordat de verschillende factoren die bij de Page Experience Update horen in zekere mate op dit moment ook al meebepalen hoe uw website op dit moment wordt gerangschikt in de Google Zoekresultaten. Daarnaast blijft goede content na de update nog steeds het belangrijkst om goed te presteren in de zoekresultaten, de Core Web Vitals zullen meer als beslissende factor gelden wanneer er op het gebied van de content weinig tot geen onderscheid te maken is.

Visuele indicatoren

Misschien wel de meest merkbare verandering in de zoekresultaten zullen de eventuele visuele indicatoren zijn. Het is nog niet bevestigd dat deze er komen, maar naar verluid is dit wel het plan van Google. Hiermee zou binnen de zoekresultaten te zien zijn of de website goed scoort op het gebied van Page Experience, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de indicator voor mobielvriendelijke websites.

“Misschien wel de meest merkbare verandering in de zoekresultaten zullen de eventuele visuele indicatoren zijn.”

Impact op uw werkzaamheden

Maar wat verandert er dan voor u met deze update? Het positieve is dat u met de update van Google concrete criteria krijgt waarmee u kunt meten hoe de gebruikservaring op uw website is. Naast dat dit goed kan zijn voor uw vindbaarheid, is dit natuurlijk ook positief voor uw retentie. Het benadrukt ook opnieuw het groeiende belang van de technische kant van SEO.

Bereid u alvast voor op de Google Page Experience Update

Bent u na ons vorige nieuwsbericht over dit onderwerp nog niet begonnen met de voorbereiding op de Page Experience Update? Dan is dit het moment om alsnog te beginnen. Heeft u niet de tijd en/of kennis om hiermee aan de slag te gaan? Bij yndenz kunnen we u hiermee helpen. Onze specialisten hebben ervaring met het ontwikkelen van websites en landingspagina’s. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.