Door alle innovatieve digitale ontwikkelingen hebben consumenten hedendaags ontzettend veel macht. Consumenten worden steeds veeleisender, omdat er is online heel veel informatie beschikbaar is. Er wordt gezocht naar recensies en prijzen en aanbieders worden constant met elkaar vergeleken. Daarom draait alles tegenwoordig om het zo goed mogelijk bedienen van de klant. Maar in deze tijden van toenemende concurrentie is een tevreden klant alleen, niet genoeg om het verschil te kunnen maken. Organisaties moeten meerwaarde bieden en de klantbeleving centraal stellen. Oftewel, zorgen voor de ultieme customer journey.

Breng de customer journey in kaart

We willen natuurlijk allemaal dat klanten een hoge betrokkenheid hebben bij onze organisatie en dat ze loyaal blijven. Maar daar moeten we tegenwoordig steeds meer voor doen. Klantgericht werken en een goede relatie met de klant opbouwen en ontwikkelen, kan alleen door de klant te begrijpen. Dit begint met het in kaart brengen met de ‘customer journey’. Hierbij wordt het gedrag van de consument nauwkeurig geobserveerd, zodat u hen op het juiste moment, de juiste plaats en op de juiste manier, kunt bieden waar zij naar op zoek zijn. Het is belangrijk om alle facetten die een (potentiële) klant doorloopt, te analyseren. En niet alleen tot aan de aankoop, want de reis die de klant na de aankoop aflegt is minstens net zo belangrijk.

De customer journey in kaart brengen vergt veel tijd en aandacht, maar het is essentieel om uw potentiële klanten te bereiken en relaties met bestaande klanten te ontwikkelen. Want alleen door hen te begrijpen kunt u klantgericht werkener gerichte informatie gegeven worden op relevante momenten. En dat is de eerste stap naar een waardevolle relatie!

Persoonlijke klantbeleving

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar persoonlijk contact. Door social media zijn bedrijven en hun medewerkers steeds toegankelijker, en daar maken consumenten graag gebruik van. De perfecte manier om in contact te komen en te blijven met de klant, is door uitstekende service te bieden. Webcare is hier uiteraard een belangrijk onderdeel van. Een tijd terug schreven we al een artikel over de kenmerken van een uitstekende webcare, waarbij een klantgerichte benadering een van de belangrijkste is. Elk individu is anders en heeft ook andere behoeften, daarom is het belangrijk om de beleving van elke klant zo persoonlijk mogelijk te maken. Want hoe meer uw product, dienst of service aansluit bij de wensen van de klant, hoe interessanter de klant voor u wordt.

Online marketingbureau yndenz

Ook bij online marketing moet er rekening worden gehouden met de klantbeleving. Wilt u de klantbeleving verbeteren? Wij kunnen u hierin adviseren en ondersteunen. Neem contact met ons op via het online contact formulier of via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.