Google heeft het hulpdocument dat uitleg geeft over het gebruik van links op uw website geüpdatet. Waar er voorheen alleen een uitleg stond over het creëren van crawlable links (links die Google kan volgen), is er nu een uitleg over de anchor tekst en het gebruik van interne en externe links toegevoegd. In dit bericht nemen we u mee in de aanbevelingen van Google die in het document staan.

Crawlable links op de website

Het eerste gedeelte gaat nog altijd over het creëren van crawlable links voor Google. Google kan alleen links crawlen als het om een ‘< a >’ HTML-element met ‘href’ attribuut gaat. Andere format links zullen in de regel niet door Google gecrawled worden. In het hulpdocument vindt u enkele voorbeelden van links die Google wel en niet kan crawlen.

Een goede anchor tekst schrijven

Google heeft ook een stuk over de anchor tekst toegevoegd aan het document. Dit is de tekst waar bezoekers op kunnen klikken om bij de link terecht te komen. Een goede anchor tekst is beschrijvend, niet te lang en relevant voor de pagina waarnaar gelinkt wordt. De anchor tekst plaatst u in het ‘< a >’ HTML-element dat Google kan crawlen. Ook hier geeft Google weer een aantal nuttige voorbeelden van wat u beter wel en niet kunt doen.

“Een goede anchor tekst is beschrijvend, niet te lang en relevant voor de pagina waarnaar gelinkt wordt.”

Gebruik van interne en externe links op de website

Interne links zijn een handige manier voor bezoekers om makkelijk door uw website te navigeren. Het is bovendien een goede manier voor Google om uw website beter te begrijpen. Op die manier kunt u waarde geven aan de pagina’s waar u op gevonden wilt worden in Google.

Het kan in principe ook geen kwaad om externe links te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u uw bronnen wilt citeren. Uiteraard is het niet verstandig om te linken naar links over onderwerpen waar u zelf op gevonden wilt worden. Het is dus bijvoorbeeld niet verstandig te linken naar een uitleg over linkbuilding van een ander online marketingbureau op de website van een online marketingbureau.

“Het is niet verstandig om te linken naar links over onderwerpen waar u zelf op gevonden wilt worden.”

Hulp bij links op uw website

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van links op uw website? Bij online marketingbureau yndenz hebben we verschillende ervaren online marketeers die u hierbij van dienst kunnen zijn. We kunnen u daarnaast bij nog meer onderdelen van uw Search Engine Optimization (SEO) bijstaan, zoals copywriting en website ontwikkeling. Heeft u vragen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.