Marketing automation is een geautomatiseerd maketingproces met als doel waardevolle leads te creëren. Marketing automation software brengt het gedrag en de behoeften van potentiële klanten in kaart, waardoor ieder individu op effectieve wijze benaderd kan worden. Want door het online gedrag van prospects en klanten te tracken kan een uitgebreid profiel worden opgebouwd, waardoor vervolgens met behulp van deze gegevens een (geautomatiseerd) dialoog gevoerd kan worden.

Effectief marketingproces

Marketing automation is een vorm van inbound marketing, de boodschap wordt namelijk aangepast aan de wensen en behoeften van de klant. Door bijvoorbeeld webstitebezoeken, e-mailclicks en conversaties op social media automatisch te tracken, ontstaan er een waardevolle klant profielen. De informatie die de klant ontvangt kan hierdoor worden afgestemd op deze gegevens. Zo ontvangt iemand op het juiste moment de juiste informatie, dus alleen wat voor hen relevant is. Hierdoor kan er gerichte één-op-één communicatie plaatsvinden. De content moet daarom ook op maat worden gemaakt. Belangrijk is dus dat de content niet wordt gebaseerd op de boodschap die u als bedrijf naar buiten wilt brengen, maar op het gedrag en de behoeften van de klant. Marketing automation is hierdoor een uitstekend middel om het aankoopproces te verkorten en kwalitatieve leads te genereren. Kortom, een efficiënt marketingproces waarbij de klant centraal staat.

Waarom gebruik maken van marketing automation?

De integratie van marketing automation is niet makkelijk, het moet zorgvuldig worden aangepakt. Het is heel belangrijk om te denken vanuit de (potentiële) klant en de customer journey goed te begrijpen. Hierop moet het gehele marketingprogramma worden ontwikkelt. Wanneer marketing automation goed wordt gebruikt is het enorm effectief. Het maakt inzichtelijk wat en wanneer de klant iets wil, en vaak ook waarom. Er kan worden voorspeld wat de volgende wens en de volgende stap van de klant is. Dus door middel van marketing automation kunt u altijd een stapje voor zijn en heel gericht prospects omzetten in waardevolle leads. En de samenwerking tussen de marketing en sales afdeling wordt hierdoor tevens versoepeld!

Hulp van online marketingbureau yndenz

Wilt u meer weten over marketing automation? Of heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van uw marketingproces? Als full service online marketingbureau helpen wij u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op door ons een bericht te sturen via het online contactformulier of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.